PODRŽIMO KRISTINU – Kristina iz SOS Dječjeg sela Lekenik u finalu za svjetsku nagradu Herman Gmeiner Award

Datum objave: 12. 7. 2020. | Kategorija: Lifestyle

ZAGREB – Kristina Ivanuš, 21-godišnja djevojka odrasla pod okriljem SOS Dječjeg sela Lekenik, nalazi se među 8 finalista za nagradu Herman Gmeiner Award koja se dodjeljuje uspješnoj djeci SOS Dječjeg sela na globalnoj razini. Riječ je o vrlo posebnoj djevojci koja se bori za očuvanje okoliša i zdravlje našeg planeta, a pobijedila je i tešku neurološku bolest. Kako bi osvojila nagradu svoj glas joj možete dati i vi!

Od 1991. godine nagrada Hermann Gmeiner odaje počast pojedincima koji su kao djeca zbrinuti u programu SOS Dječija sela i postali odrasli uzori u svojoj zajednici. Svake dvije godine nagrada Hermann Gmeiner pruža prigodu za prepoznavanje dvoje izuzetnih odraslih osoba koje su kao djeca dobivale njegu iz SOS programa i koje su inspirirale svojim postignućima i doprinosima društvu.

Ove godine 21-godišnja Hrvatica Kristina Ivanuš izabrana je među 8 finalista za nagradu Hermann Gmeiner 2020.Kristina, koja je odrasla u dječjim selima Lekenik SOS u središnjoj Hrvatskoj, a sada studira na Sveučilištu u Zagrebu, oduvijek je bila duboko zaokupljena zagađenjem mora. Kao natjecateljski ronilac i podvodni fotograf Kristina aktivno radi u Hrvatskoj na podizanju svijesti o očuvanju raznolikosti i bogatstva naših mora.

“U Lekenik sam došla sa starijom sestrom Anamarijom. Skupa smo se borile protiv cijelog svijeta. I ona mi je sve na svijetu. Ona me uvijek učila kako imati osmijeh na licu ma kako bilo teško. A Selo, ono nam je pružilo sve, aktivnosti, putovanja na more i mnogo toga što druga djeca nemaju. Na tome sam im zahvalna. Ponosna sam na sebe što sam uspjela ući u uži izbor među osmero djece SOS Dječjeg sela iz cijelog svijeta. Za nagradu je bilo prijavljeno 200 mladih što je stvarno puno. Ona se dodjeljuje jednom dečku i jednoj djevojci, a trenutno smo u finalu nas četiri cure i četiri dečka,” pojasnila je Kristina koja je u Dječje SOS selo došla kao četverogodišnja djevojčica.

„Kristina ljubav prema ronjenju i drugim sportovima označila je prekretnicu u njenom životu. Sport je bio način da prevlada neurološko stanje koje joj je otežalo hodanje kao dijete. Nakon što je 2016. završila tečaj ronjenja, Kristina je postala model ronjenja, te se počela i natjecati. Osvajala je medalju za medaljom na natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Aktivni stil života isplatio se na važnije načine: u 2018. godini medicinski testovi pokazali su kako je pobjedila neurološku bolesti. Danas često posjećuje SOS selo gdje pokušava motivirati mlade stanovnike da se bave sportom, a posebno ronjenjem “, navodi se u njenom profilu.

Za Kristinu možete glasati OVDJE.

Glasanje završava 23. srpnja 2020. u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu. Pogledajte Kristinin video kojim se predstavila. Kristina se nalazi na drugom mjestu. Pomozimo joj da bude prva!

IZVOR: croatiaweek.com

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn