PODIZANJE STANDARDA OBRAZOVANJA – Brodsko posavskoj županiji 27 milijuna kuna za energetsku obnovu škola

Datum objave: 22. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

ml2

SLAVONSKI BROD – Čak osam osnovnih i jedna srednja škola na području Brodsko posavske županije bit će energetski obnovljene za što su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost županiji odobrili 27 milijuna kuna. Poboljšanje prostornih uvjeta tek je dio ukupnih ulaganja u razvoj i podizanje standarda osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja koje učenici itekako, zaslužuju, jer riječ je o Županiji u čijih će čak četiri škole s prvim danima rujna početi i program nove kurikularne reforme.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Brodsko posavskoj su županiji za energetsku obnovu škola odobrili iznos od 27milijuna kuna. Sredstva su odobrena osnovnim školama „Ivan Filipović“ Velika Kopanica, „Mato Lovrak“ Nova Gradiška, „Josip Kozarac“ Slavonski Šamac, „M.A.Reljković“ Bebrina, „Ante Starčević“ Rešetari, „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo, Okučani i Oprisavci, te iznimno uspješnoj slavonskobrodskoj srednjoj poljoprivrednoj školi „M.A.Reljković“ . Trenutno, radovi energetske obnove odvijaju se na novogradiškoj Osnovnoj školi „Mato Lovrak“.

Uz sredstva namijenjena poboljšanju prostornih uvjeta učenika, Brodsko posavska županija, kao osnivač, značajna sredstva ulaže i u kontinuirano podizanje standarda osnvnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, jer, riječ je o Županiji u čijih će čak četiri škole s prvim danima rujna početi i program nove kurikularne reforme, takozvane Škole za život. Od ukupno odabranih 46 osnovnih i 26 srednjih škola, eksperimentalni program reforme na području Brodsko posavske županije provodit će se u Osnovnoj školi „Markovac“ Vrbova, Osnovnoj školi „Matija Gubec“ Cernik, novogradiškoj Gimnaziji i Srednjoj školi „Matija Antun Reljković“ Slavonski Brod, poljoprivrednoj školi koja je ugled i stručnost, uz kvalitetan profesorski kadar, „izgradila“ i uz pomoć značajnih sredstava povučenih iz Europskih fondova.

TEKST: S.T          FOTO: F.S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn