POČINJU 56.VINKOVAČKE JESENI – Cijeli grad od sutra jedna je velika pozornica

Datum objave: 10. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

VINKOVCI – Odzvonilo je. Dočekali smo 56. izdanje Vinkovačkih jeseni koje će u svojem starom i svima nam poznatom obliku još jednom pokazati kako njeguju izvorni narodni izričaj i stvaralaštvo.

Vratili smo se svojoj tradiciji, svome bogatstvu i sljedećih 10 dana uživat ćemo u bogatom programu koji slave naše običaje. Vinkovci su na nogama već od samog jutra, a sve počinje popratnim programom u lapidariju Gradskog muzeja koji na pet dana postaje Dvorište ideja. Mnoštvo radionica, pokoja predstava i zanimljivi nastup potaknut će kreativni i stvaralački duh naših najmlađih, a što sve možemo očekivati najavit će mala gradonačelnica na svečanom otvorenju sutra u 9 sati.

Svoja vrata sutra u 10 sati otvara i Slavonski sokak gdje će 51 izlagač predstaviti bogatu ponudu domaćih i autohtonih proizvoda, popraćenu svakodnevnim zvucima tamburice – za to će se sutra pobrinuti Tamburaški sastav Sanjalice. Sokak će ovoga rujna biti mjesto i vrhunskog čobanca, budući da će od sutra do 15. rujna lovačka društva tamo skuhati 400 porcija svaki dan. Popnemo li se gore u Dugu ulicu, tik do središnje pozornice, moći ćemo degustirati vrhunska kvalitetna vina Vinskog sokaka i to svaki dan od 16 sati do ponoći.

Za manje od 24 sata počinju Folklorne večeri. Do 15. rujna u Vinkovce će na središnjoj gradskoj pozornici donijeti nastupe ukupno 43 kulturno umjetnička društva iz Vukovarsko-srijemske županije, a cijelu Županijsku smotru folklora i ove će godine ocjenjivati stručni žiri. Zajedno s njima otplesat ćemo do Državne smotre folklora u kojoj će nastupiti tri domaća društva te do Svečanog mimohoda u nedjelju 19. rujna u kojemu ćemo gledati defile 42 domaća i čak 28 gostujućih KUD-ova.

Prvi dan i odličan uvod u sve što nas čeka zatvorit će koncert Opće opasnosti na pozornici pod zvijezdama u centru grada, ispod lampe u Vinkovcima.

IZVOR: Vinkovačke jeseni

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn