POČETNA KONFERENCIJA – Predstavljen projekt “Pomoć u kući” koji će zaposliti 40 žena s područja grada Požege

Datum objave: 25. 1. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA- Danas je održana početna konferencija projekta “PUK40” (akronim od “Pomoć U Kući”) za koji je Grad Požega početkom prosinca 2017. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu do 5. 476.839,44 milijuna kuna. Projekt u ukupnom iznosu financira Europska unija u sklopu natječaja Zaželi – program zapošljavanja žena.

Nositelj projekta je Grad Požega, a provodi ga s partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Požega i Domom za starije i nemoćne osobe Požega. Trajanje projekta je 28 mjeseci, a jedna od aktivnosti je zapošljavanje 40 žena s područja grada koje će biti pomoć i podrška starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju i to za najmanje 160 korisnika.

Prigodnim riječima nazočne na početnoj konferenciji pozdravio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. “Čestitam svima koji su zaslužni za ovaj projekt čiji su ciljevi osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja. Znamo kakva je trenutno situacija na tržištu rada, svjesni smo svih svojih mana i nedostataka, ali i potencijala. Evo, ovdje su potencijali i želim poručiti da ćemo provesti natječaj i pozvati sve one koji žele sudjelovati u ovom vrijednom projektu. Imali smo već nekoliko projekta s kojima smo željeli pomoći našim starijima i nemoćnima, onima koji su ostali sami i upravo je to osnovna vrijednost i ovog projekta uz 40 novih radnih mjesta u gradu Požegi,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Projektom će se zaposliti 40 nezaposlenih žena prijavljenih na evidenciji nezaposlenih HZZ-a bez obzira na duljinu prijave u evidenciji, s naglaskom na starije od 50 godina.Formiranoj ciljnoj skupini od 40 žena, pripadnica ranjivih skupina će tijekom provedbe biti omogućeno dodatno obrazovanje. Po završetku programa osposobljavanja polaznice će dobiti uvjerenje o osposobljenosti te će tako ujedno i postati konkurentnije na tržištu rada,” naglasila je voditeljica projekta Ružica Jeleč.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz ovaj projekt, Upravni odjel za europske integracije Grada Požege u 2017. godini sudjelovao je na pripremi ili u provedbi na više do 20 projekata, rekao je pročelnik Odjela dr. sc. Marko Šostar. “Projekti koji su vezani uz socijalnu inkluziju i pomoć socijalno osjetljivim skupinama ljudi su projekti od velikog značaja za Grad Požegu i cijelu Požeško-slavonsku županiju. Očekuje se i nastavak ovog natječaja, tako da nakon isteka provedbe svakako planiramo ovaj projekt ponovo prijaviti na idući natječaj i očekujem kako ćemo i tu ostvariti kontinuitet kakav imamo primjerice u projektu “Pomoćnik u nastavi”. U projekt je uključeno 160 osoba, ali nećemo se ovdje zaustaviti i siguran sam kako ćemo ovim projektom pružiti nužnu pomoć za više od 200 krajnjih korisnika,” naglasio je Šostar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Projekt u ukupnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Otvorenog poziva Zaželi – program zapošljavanja, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Zahvaljujući ovome pozivu na području čitave Hrvatske planira se zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama.

TEKST: Sanja Pok       FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn