POČEO OVOGODIŠNJI MEMORIJAL TOŠE PROESKI – U očekivanju starta ultra maratona Nova Gradiška-Kruševo

Datum objave: 13. 10. 2014. | Kategorija: Susreti

tn

NOVA GRADIŠKA – In memoriam Toše Proeski, tradicionalna manifestacija koja je, slijedom tragične pogibije balkanskog princa anđeoskog glasa ( kako ga je zvala kritika, ali i publika) spojila Novu Gradišku i Kruševo, Makedoniju i Hrvatsku, počela je sinoć polaganjem vijenaca na spomen bisti Toše Proeskog, ispred  novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole.

Toše Proeskog sjetili su se članovi fan kluba, makedonski sportaši, rukometaši koji će sudjelovati  na tradicionalnom memorijalnom turniru, predstavnici grada i organizatora, Turističke zajednice. Večer sjećanja i tuge uvod je u središnji događaj memorijala, jedinstveni ultra maraton dug više od 900 kilometara, koji će se i ove godine trčati na relaciji Nova Gradiška-Kruševo, a startat će, simbolično, u ponedjeljak, u 6.sati i 5 minuta,  točno u vrijeme kada je makedonski vojni helikopter  s tijelom Toše Proeskog poletio sa stadiona novogradiškog Nogometnog kluba „Sloga“, 2007.godine.

tp7

I ovogodišnji će maraton okupiti  profesionalne maratonce, ali i maratonce-amatere, kao i sportaše iz gotovo svih bivših republika nekadašnje zajedničke države, te članove Fan kluba Toše Proeski. Dolazak maratonaca na Gumenj, posljedne počivalište Toše Proeskog u rodnom Kruševu, očekuje se kroz približno 80 sati.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO:ngbuntovnici

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn