POČELO JE U PAKRACU – Obilježavanje 25. godišnjice početka Domovinskog rata

Datum objave: 29. 2. 2016. | Kategorija: Društvo

počeak domovinskog rata 600

PAKRAC  – U organizaciji UHPB Pakraca i Lipika i Grada Pakraca, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, sutra će se održati središnja svečanost obilježavanja 25. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu.

Program obilježavanja počeo je 26. veljače kada je održana “Večer domoljubne pjesme, poezije i proze” uz glazbeno scensku predstavu “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku” te proglašenje i nagrađivanje najboljih učeničkih literarnih radova u projektu “Mladi i Domovinski rat”.

Središnja svečanost održat će se sutra, od 11 sati kada će u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena sveta misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. U 12,00  ispred stepeništa crkve kreće  “Mimohod pobjednika”.

Sudionici mimohoda proći će ulicama grada do RTK groblja u Pakracu gdje će položiti vijence na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima. U 13,15 sati održat će se svečano postrojavanja sudionika na parkiralištu ispred Policijske postaje Pakrac, a druženje će biti nastavljeno u Hrvatskom domu “dr. Franjo Tuđman”.

TEKST: S. P.      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn