POČELA GRADNJA – Novi dječji vrtić u Požegi trebao bi biti gotov u svibnju

Datum objave: 14. 2. 2017. | Kategorija: Društvo

IMG_0606

POŽEGA – Novi dječji vrtića na Prauljama koji bi svoja vrata požeškim mališanima trebao otvoriti u svibnju vrijedan je gotovo 12 milijuna kuna (osiguranih kreditom), a  prostirat će se na oko 3.000 četvornih metara površine. Njegovom izgradnjom povećat će se kapacitet vrtićkog smještaja.

Novi vrtić moći će primiti do 200 djece i to u pet vrtićkih i pet jasličkih jedinica, od kojih svaka grupa može imati 20 do maksimalno 25 djece, a jaslička do 15-ero. Zgrada će biti prizemna, a predviđa i prostorije za upravu te gospodarski dio s kuhinjom i blagovaonicom. Prema riječima požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, na temelju iskustava drugih gradova  odlučili su se za modularnu gradnju koja je, kako je istaknuo, znatno jeftinija od klasične.

6be0526a455e1f89d6e59c9c6f787ce8_XL

“Pokazalo se da su investicije u vrtiće izuzetno skupe, a mi kao Grad nismo mogli povući sredstva iz europskih fondova. Na temelju iskustva drugih gradova odlučili smo se za modularnu gradnju koja je gotovo 40 posto jeftinija u odnosu na ono što smo imali putem prvog javnog poziva kada smo razmišljali o klasičnoj gradnji,” rekao je Neferović prilikom današnjeg obilaska gradilišta. Osim vrtića, plan je da se Zelena ulica produži, a spojit će se i izlaz prema Ulici Pavla Radića kako ne bi dolazilo do zagušenja u pristupu vrtiću.

TEKST: S. P.       FOTO: S.P./Grad Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn