PLETERNICA U ZAGREBU – Uz bećarac, kulturu i tradiciju i “Pleternička korpa” puna poduzetničkog duha i domaćih proizvoda

Datum objave: 20. 3. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Pod nazivom “Pleternica – grad bećarca” u Europskom domu u Zagrebu održat će se 1152.Tribina za kulturu i znanost Collegium Hergešić, a sudionici i predstavljači bit će Grad Pleternica, Hrvatska knjižnica i čitaonica, Turistička zajednica, KUD “Orljava” iz Pleternice i KUD ”Svilenka” iz Buka.

Nakon predstavljanja u Berlinu u sklopu prekograničnog projekta “Kulturna ruta bećarca i gange” gdje su sudjelovali na najvećem svjetskom sajmu turizma, Pleterničani se predstavljaju i u hrvatskoj metropoli. Prilika je to koja se ne propušta i za koju su se u gradu bećarca itekako pripremili, kaže nam gradonačelnica Antonija Jozić.

“Naglasak je uvijek na kulturi i baštini pa idemo s pričom “Pleternica grad bećarca” gdje ćemo povesti svoja kulturno-umjetnička društva ali i predstaviti proizvode Pleterničke korpe odnosno naše zadruge koja je nedavno osnovna. Isto tako, predstavit ćemo i tradiciju, baštinu našeg grada s povijesnim činjenicama. Bit će to lijepa prilika prezentirati naš grad u kontekstu bećarca, a naravno da ćemo kroz to iskoristiti sve mogućnosti kako bi prezentirali naš grad i u onom poduzetničkom smislu, gospodarskom te naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva,” rekla je gradonačelnica Jozić. Tribina će se održati uz podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn