PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Sve je spremno za 14 . Požeški plesokaz

Datum objave: 23. 2. 2015. | Kategorija: Kultura

DSC03791

POŽEGA- Zahvaljujući tradicionalnom projektu Požeški plesokaz Plesne radionice Ilijane Lončar, Požega će i ove godine tijekom dva dana biti međunarodno plesno kulturno središte. U svom 14 izdanju Požeški plesokaz okupit će, od 28. veljače do 1. ožujka, 350  plesača iz 40 plesnih ansambala i 23 grada Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, najavila je na konferenciji za novinare voditeljica Plesne radionice Ilijana Lončar.

Uz domaćina, Plesnu radionicu, 39 gostujućih ansambala plesat će u dvije tematske večeri na  sceni Gradskog kazališta Požega.”Prva večer posvećena je suvremenom plesu i klasičnom baletu, zadovoljit će sve one koji vole ples kao umjetnost, a nastupit će 170 plesača u 24 koreografije. Druga večer je zabavna – to je večer show, jazz, hip hop, break, street i step plesa. Pripremljeno je 19 koreografija, a nastupit će 160 plesača,” najavila je Ilijana Lončar. Ove godine, uz plesače iz Zagreba, Osijeka, Varaždina. Čakovca, Pule, Siska, Šibenika, Svete Nedjelje, Slavonskog Broda, Karlovca, Splita, Zadra, Velike Gorice, Samobora, Virovitice, Đakova, te domaćih snaga – Požege, Pakraca, Lipika i Pleternice, na put u Požegu “potegnuli” su po prvi put i plesači iz Danceworks Studio iz Dubrovnika, lijepim pričama o Plesokazu koje su im podijelili kolege iz cijele Hrvatske. Iz Slovenije dolaze plesači iz  Verhnika i Brežica ,a iz BIH iz Bosanske Gradiške.

10623857_652721368165861_2704668447189461406_o

I ove godine, oba dana festivala u jutarnjim satima, u dvorani Grabrik plesači će se družiti i “zagrijavati” uz seminare suvremenog plesa i hip hopa.  “Ono što obilježava Požeški plesokaz upravo su te dobrodošlice i zagrijavanja koje smo nazvali “Happy to meet”. Ove godine, prvu radionicu vodit će poznata plesačica i plesna pedagogodinja Maša Kolar, to će biti radionica suvremenog plesa. Drugi dan će radionicu voditi Marija Matković iz plesnog studija Hip hop House. Puno ih je najavilo raniji dolazak upravo zbog tih radionica,” istaknula je Ilijana dodajući kako je još jedna posebnost Plesokaza i  Program dobrodošlice. Gosti će biti pozvani da uživaju kao publika u programu koji su za njih pripremili  klubovi, radionice i studiji Požeško-slavonske županije. S ukupno 8 koreografija predstavit će se  Plesni klub Dolce iz Pakraca i Lipika, Plesna sekcija “Cvjetići glazbe” iz Pleternice, te Plesni studio Excite, Plesni studio Marine Mihelčić , Plesni klub Boa i Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege. Plesokaz su i ove godine podržali Ministarstvo kulture, Grad Požega i Požeško-slavonska županija te  TZ Požeško-slavonske županije i TZ Grada Požege.

Za sve koji vole ples, bilo kao vrhunsku umjetničku formu, bilo kao način zabave, 14. Požeški plesokaz je pun pogodak – oba dana program u Gradskom kazalištu počinje u 18 sati, cijena ulaznice je 20 kuna.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn