PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR: Rasplesani svibanj – od plesnih susreta i festivala do prestižnog natjecanja

Datum objave: 08. 5. 2015. | Kategorija: Kultura

puding

POŽEGA -Mjesec svibanj za Plesnu radionicu Ilijane Lončar u znaku je putovanja. Brojni susreti i gostovanja Ilijaninim plesačima pružit će priliku za nova iskustva, ali i nagrade i priznanja.

Već ovaj  vikend, 10. svibnja, rasplesana Ilijanina družina putuje u Zagreb,  gdje će provesti dan ispunjen plesom. U finalu Trešnjevačkih plesnih susreta (Treps) nastupit će  s koreografijom “Crvena čudovišta iz pudinga mašte” koju izvode plesači osmogodišnjaci. “Bit ćemo u kategoriji djece do deset godina s dragim prijateljima iz dubrovačkog “Danceworks Studia” koji su, uz nas jedini odabrani  toj kategoriji,” kaže Ilijana dodajući kako u isto vrijeme u Zagrebačkom kazalištu lutaka Plesni klub Jazz Elle slavi rođendan, a među pozvanima su i Požežani. “Pozvani smo, moji stariji plesači s koreografijom “Fado”. Kolegice iz Plesnog kluba Jazz Elle pozvale su šaroliko i zanimljivo društvo, bit će tu poznati klubovi i ansambli, a posebno me veseli što ćemo imati priliku čuti i polaznike škole pjevanja “Husar-Tomčić” . Veselimo se tom danu jer  – to nije sve. Kako se plesači Plesne radionice Ilijane Lončar spremaju krajem ovog mjeseca na natjecanje “Mia Čorak Slavenska” dogovorili smo s plesnom pedagoginjom Mašom Kolar, koja je radila obaveznu koreografiju u C kategoriji, plesne konzultacije. Pripremila sam mentorski plesače Lauru Lončar, Jakova Gugić i Luku Knežević koji će s Mašom proraditi konzultacije. Tog dana posjetit ćemo i Zagrebački plesni centar kako bi mlađi plesači vidjeli kako to doista funkcionira.Dakle, pravi plesni dan od jutra do mraka,” priča Ilijana.

zadar

U svibnju predstoje i ozbiljne pripreme za Međunarodni plesni festival u Zadru koji se održava 16. i 17. svibnja.” Tamo nam putuju dvije najstarije grupe plesača s koreografijom “Patch dance” koja se organizatorima svidjela na našem Plesokazu. Bit ćemo u zanimljivom društvu plesača iz cijele Hrvatske i Slovenije i očekujemo pravo plesno druženje. Specifično je da smo se dogovorili putovati s “Brodskim leptirićima” iz Slavonskog Broda, dijelimo troškove ali vjerujem kako ćemo podijeliti i lijepa iskustva,” kaže Ilijana.

10959829_1545814992334111_5208060323455168989_n

Odmah po povratku, 18.svibnja Plesna radionica sudjeluje u programu  Međunarodnog dana muzeja s 15-minutnim nastupom. “Odabrala sam koreografije koje odgovaraju baroknom  požeškom trgu – obnovili smo “Fantoma u operi” s najstarijom grupom,  zatim “Terpsihore, božice plesa” i jednu koreografiju ćemo imati na glazbu “2cellos”,”najavila je Ilijana dodajući kako odmah potom slijedi kruna svibanjskih zbivanja- sudjelovanje na prestižnom natjecanju “Mia Čorak Slavenska” koje se održava 23 i 24 svibnja u Zagrebu. “Vodim sedam plesača u tri različite kategorije. U najmlađoj  A kategoriji natjecat će se Hana Krpan i Marta Matošević, u B kategoriji  natjecat će se Lea Majski i Ana Marija Jakoubek,  a u C kategoriji natječu se Laura Lončar, Jakov Gugić i Luka Knežević. Nadam se da će im svima biti prije svega edukativno jer doista se tamo mogu vidjeti jako dobri plesači mahom u plesnom sustavu tako da smo u jednom elitnom društvu. Idemo dugi niz godina, moji plesači praktički odrastaju na tom natjecanju i nama je to doista, u našoj kulturnoj i pedagoškoj strategiji, kruna rada i dokazivanja,” naglasila je Ilijana. Svojim dosadašnjim nastupima Ilijanini plesači uvijek su ostvarili zapažene rezultate, pa vjerujemo kako će tako biti i ove godine te da će i ove godine, na prestižnoj gala-večeri rezerviranoj za najbolje, plesati i naši Požežani. No, naravno to nije sve, jer kako smo rekli – rasplesani je svibanj za Ilijanine plesače i to do zadnjeg dana. Tako 29. svibnja gostuju u HNK Šibenik u programu “Sjene i gosti” gdje će otplesati čak 4 koreografije, a 30. svibnja isti program otplesat će na Reviji suvremenog plesa i klasičnog baleta “Dani Silvije Hercigonje” u Gradskom kazalištu Trešnja u Zagrebu. A nedjelja, 31. svibnja – bit će im dan zasluženog odmora. Sretan put – break a leg!

sj

TEKST: Sanja Pok    FOTO: Plesna radionica Ilijane Lončar

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn