PLESNA PREDSTAVA MONOMIT U DOMU KULTURE NG – Novogradiščanka Eva Kocić pred domaćom publikom

Datum objave: 17. 3. 2024. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Eva Kocić, još jedna kreativka iz umjetničke obitelji Kocić, prva novogradiška akademski obrazovana plesačica, po prvi će se puta predstaviti sugrađanima plesnom predstavom Monomit koju će na daskama Doma kulture izvesti s partnericom Gendis Putri Kartini. Jedinstveno plesno putovanje koje gledateljima donosi i doživljaj audiovizualne meditacije očekuje vas u petak, 22.ožujka u 19 sati.

Eva Kocić, jedna od prvih novogradiških profesionalnih plesačica s diplomom Akademije dramskih umjetnosti, još jedna kreativka iz umjetničke obitelji Kocić, u petak, 22.ožujka, po prvi će se puta predstaviti sugrađanima. Učinit će to plesnom predstavom Monomit, nastalom suradnjom plesnog kolektiva Škavdra i inovativnog multi-instrumentalista Branimira Norca, čija je glazba njen okvir, zajedno s partnericom Gendis Putri Kartini.

Glazbena je to fantazija nastala prema djelu Josepha Campbella “The hero,s journey” u kojoj autor, analizom narodnih priča, postavlja obrazac po kojem priče nastaju. Obrazac kojeg Campbell naziva “Junakov put”, a istražuje i predstava, sadrži 12 dijelova po kojoj priča dobiva svoj početak, sredinu i kraj i na sceni se ostvaruje u obliku rituala koji sadrži koreografiju plesa, glazbe i svjetla, a inspiraciju crpi iz mitskog bića Androgen, jednog tijela stvorenog od njih dva. Realizirana uz potporu Minstarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška, predstava je rijetka prilika, da potpuno besplatno, zavirite u plesnu umjetnost ali i prvi put pred domaćom publikom, pogledate Novogradiščanku Evu Kocić. Vidimo se u petak, 22.ožujka u 19 sati u Domu kulture, “Monomit”.

TEKST: S. Tarbuk                    FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn