PLEŠIMO! PLEŠIMOO! PLEŠIMOOO! – Trodnevnim programom od 27. do 29. travnja Požega će proslaviti Međunarodni dan plesa

Datum objave: 23. 4. 2018. | Kategorija: Kultura

NAS

POŽEGA –  Već punih 18 godina zahvaljujući  Umjetničkoj organizaciji Plesna radionica Ilijane Lončar i u Požegi se bogatim programom slavi Međunarodni dan plesa. Ove godine program je trodnevni, od 27. do 29. travnja, a namijenjen je različitim uzrastima djece od beba 10 – 24 mjeseca, preko djece 2 – 5 godina pa sve do školaraca  i ostalih zaljubljenika u ples. Program je realiziran uz podršku Ministarstva kulture i suradnju s Kliker platformom.

Program počinje interaktivnom predstavom za bebe i roditelje “Baja Buf” 27. travnja  u  tri termina  –  10:30, 16:30 i 18:00. “Taj smo program imali prošle godine i pokazao se kao vrlo zanimljiv za naše bebe i roditelje pa smo ga ponovili i ove godine. Predstava će se održati u dvorani Plesne radionice, Dubrovačka 65a. Predstava je namijenjena bebama i njihovim roditeljima koji su pozvani u neutralan prostor, koji je oslobođen od distrakcija kako bi beba dobila potpunu slobodu i  sa roditeljem pratila svaki pokret, zvuk i raspoloženje što stvara povjerenje između odraslih, beba i izvođača, a to kod djece potiče razvoj te učenje komunikacijskih vještina. Baja Buf je zapravo proslava života zato pozivamo sve da dođu i igraju se s nama,” najavila je Ilijana. Rezervacije mjesta su nužne jer je ograničen broj beba po izvedbi, a svi koji žele doći mogu se javiti na broj 098 884 057.

cover-naslovna-stranica01

Drugi dan, 28. travnja održat će se plesna radionica “CONTAKIDS” za roditelje i djecu u dobi od 2 do 5 godina. Plesnu radionicu vodit će plesna pedagoginja, profesionalna plesačica suvremenog plesa Ana Kreitmeyer iz Zagreba, a radionica će se održati u terminima 10:30, 16:30 i 18:00, u također dvorani Plesne radionice Ilijane Lončar. “Radionica koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. Vrijednost ove metode je višestruka – dijete razvija motoričke vještine i povjerenje u sebe, a roditelj razvija povjerenje u svoje dijete i njegove vještine. Istovremeno i ravnopravno uče o svom tijelu, koriste se prostorom i izmjenjuju uloge,” pojasnila je Ilijana.

goout

Na sam Međunarodni dan plesa, 29. travnja s početkom u 16,30 održat će se već tradicionalni projekt “GO UOT AND DANCE” koji će početi plesnim druženjem na terasi Kavane Teatro (ex.Kazališna kavana). “Ulaz je slobodan, a očekujemo kako će se okupiti preko 150 plesača i izvođača. Naši domaći gosti su Plesni studio marine Mihelčić, Plesni klub boa, Plesna sekcija Cvjetići glazbe iz Pleternice, OŠ Antuna Kanižlića, njihova izvannastavna aktivnost ples pod vodstvom učiteljice Zdenke Matković te 120 plesača Plesne radionice Ilijane Lončar. Pripremili smo jednosatni program, od 16,30 do 17,30 specifično napravljen upravo za “Go out and dance”. Program je osmišljen uz suradnju Plesnog centra Tala iz Zagreba koji nam je poslao snimku plesnih pokreta, a kojima zapravo veže sve gradove koji proslavljaju Međunarodni dan plesa diljem Hrvatske. Pripremili smo koreografiju na temelju tih pokreta, snimit ćemo i pravit će se zajednički video kao promocija projekta. Nakon tog programa U Gradskom kazalištu Požega održat će se plesna predstava “Ritam Tam – bajka o ritmu” u produkciji Studia za suvremeni ples i kazališta Trešnja iz Zagreba. “Predstava govori o malenom biću koje se zove Tam i njegova jedina želja je imati puno prijatelja, a svi su pozvani krenuti s njim u plesno-glazbenu pustolovinu,” najavila je Ilijana. Cijena predstave je 20 kuna, a ulaznice možete kupiti sat vremena prije predstave na blagajni kazališta.

Već tradicionalno uoči programa namijenjenom Međunarodnom danu plesa bit će pročitane međunarodna i hrvatska poruka plesa. Ove godine hrvatsku poruku pisala je poznata plesna pedagoginja i koreografkinja Tihana Škrinjarić, a međunarodnu poruku napisao je izraelski koreograf Ohad Naharin.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn