PLENKOVIĆ RAZRIJEŠIO BANOŽIĆA – DORH potvrdio: skrivio je nesreću

Datum objave: 11. 11. 2023. | Kategorija: Crna kronika

VINKOVCI – Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u teškoj prometnoj nesreći kod Vinkovaca u kojoj je jedna osoba poginula. Sudario se s kombijem, a vozač kombija je poginuo. Budući da je iz DORH-a potvrđeno da je Banožić prouzročio nesreću, premijer Andrej Plenković razriješio ga je dužnosti ministra obrane. javljahrt.hr/radio-osijek.

U jutarnjim satima danas (u subotu, 11. studenoga 2023. godine) na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić s osobnim vozilom te vozač kombija. Vozač kombi vozila smrtno j stradao. U međuvremenu je završen očevid kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Budući da je iz DORH-a potvrđeno da je Banožić prouzročio nesreću, premijer Andrej Plenković razriješio ga je dužnosti ministra obrane. Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Biljana Luburić kazala je kako je po pozivu o prometnoj nesreći izašla na očevid koji je ona rukovodila u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske, te vještakom prometne struke.

Prema do sada utvrđenom vozač osobnog automobila, hrvatski državljanin, 44 godine, upravljajući osobnim automobilom krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, započeo je pretjecanje teretnog vozila koji se kretao ispred njega u istom smjeru, ne provjerivši da to može učiniti na siguran način, te nemajući u vidu vremenske prilike, te je došlo do udara u kombi vozila, koji se kretao u suprotnom smjeru. Tom prilikom došlo je do smrtno stradavanja vozača u kombi vozilu.

Ministarstvo obrane (MORH) priopćilo je da ministar obrane izvan službenih dužnosti može bez pratnje osiguranja obavljati svoje privatne aktivnosti.

TEKST: S. P.                 FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn