PLANINARSKO DRUŠTVO PSUNJ PAKRAC – Po 24. put Fokinom stazom

Datum objave: 13. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

PAKRAC – Planinarsko društvo Psunj Pakrac organizira ove subore 14. prosinca Tradicionalni memorijalni planinarski pohod „Fokinom stazom 1991.“

Prijava svih sudionika pohoda obavljat će se od 9 sati pred zgradom Turističke zajednice Grada Pakraca na info pultu PD Psunja. Kao i ranijih godina, prije samog polaska na pohod, ujutro od 9 do 10 sati, sudionici mogu besplatno pogledati stalni postav Muzeja vojne i ratne  povijesti. Iz Pakraca u organiziranoj koloni uhodanom trasom pohoda polazi se u 10 sati, kod spomen-obilježja bit će položeni vijenci, a u Planinarskom domu Omanovac bit će poslužen grah po cijeni od 25 kuna. Organizirani pješački povratak u Pakrac je u 17 sati.

Od 1996 godine PD Psunj organizator je ovog najmasovnijeg zimskog planinarskog pohoda u ovom dijelu Hrvatske u znak sjećanja na svog predratnog člana Marijana Kulhavija Foku koji je zajedno s bjelovarskim braniteljima Ivanom Bedekovićem, Antom Ćurićem, Franjom Gašparom, Draženom Hudecom, Željkom Novoselom i Darko Perošem poginuo u četničkoj zasjedi 29. prosinca 1991. godine.

TEKST: S. P.       FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn