PLANINARSKO DRUŠTVO MALIŠĆAK – Pohod na Anđinu baraku i Papučki cener

Datum objave: 29. 11. 2019. | Kategorija: Susreti

VELIKA – U organizaciji Planinarskog društva Mališćak, u nedjelju, 1. prosinca 2019. održava se 19. memorijalni pohod na Anđinu baraku, planinarska manifestacija  u spomen na jedanaestoricu hrvatskih branitelja koji su poginuli na Papuku 2. prosinca 1991. godine. Od 2014. godine u sklopu Memorijalnog pohoda održava se i atletska utrka na 10 km, s ciljem kod spomenika na „Anđinoj baraci“.

Svake godine na pohodu okupi se veliki broj planinara iz cijele Hrvatske. Od 2014. godine u sklopu Memorijalnog pohoda organizira se i atletska utrku na 10 km. U utrci sudjeluje stotinjak trkača iz cijele Hrvatske, a sve aktivnosti se odvijaju pod pokroviteljstvom Općine Velika, Turističke zajednice OpćineVelika te Požeško-slavonske županije.

Okupljanje za pohod je ispred crkve Sv. Augustina u Velikoj od 8.30 h, a polazak je u 9.15h. Trasa pohoda: Velika –Stari grad –Lapjak –Nevoljaš –„Anđina baraka“(spomenik braniteljima na cesti Velika –Jankovac) Kod spomenika na Anđinoj baraci (očekivano oko 11.30 -12.00h) održati će se kratka molitva i zapaliti svijeće kako bi odali dužno poštovanje poginulim braniteljima.Za sve sudionike će biti osigurana zakuska te topli čaj i kuhano vino.Povratak u Veliku planiran je do 16.00 h.

U sklopu memorijalnog pohoda održava se i 6. utrka na 10 kilometara od Velike do „Anđine barake“ pod nazivom „Papučki cener“. Ove godine utrka se organizira u suradnji s Atletskim klubom Požega. Start utrke je u 10.30 h ispred zgrade Parka Prirode Papuk.

TEKST: S. P.       FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn