PLANINARSKI IZLET – Požegu posjetili studenti Sveučilišta J.J. Strossmayera iz Osijeka

Datum objave: 15. 5. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – U Požegi je jučer gostovalo 50-tak studenata Sveučilišta Josipa Jurija Strossmayera iz Osijeka,koji su posjetili i Požešku goru. Obišli su dionicu poznate Požeške planinarske obilaznice, koju su nedavno otvorili vrijedni planinari iz HPD Gojzerica Požega.

Od Spomenika Presvetom Trojstvu s Požeškog Trga popeli su se na brdo Sokolovac i nastavili prema Vrhovačkom gradu, Sv. Jeleni i Seocima.Nastavili su prema kapelici Sv. Vid i natrag u Požegu, a po završetku planinarske ture duge 20-tak kilometara počastili su se u požeškim restoranima nadoknađujući izgubljene kalorije.

Cjelodnevnu turu vodio je domaćin Višeslav Turković iz HPD Gojzerica Požega, dok je inicijator i realizator ovog izleta za studente bio profesor Dražen Nikšić uz pomoć kolega sa osječkog Sveučilišta. Naime oni tijekom studijske godine obilaze značajne planinarske destinacije na Slavonskom gorju, kako bi studenti što bolje upoznali slavonske planine i popravili kvalitetu fizičke aktivnosti. U Požegu ih je privukla informacija o Požeškoj planinarskoj obilaznici, kao i želja da upoznaju i vide nešto novo. Prilikom rastanka pali su dogovori za nove planinarske obilaske u skorijoj budućnosti.

TEKST: S.P./ V.T                   FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn