PJESMOM U JESEN 2023. – Bogat trodnevni program ispunjen kulturnim i gastro sadržajima

Datum objave: 05. 9. 2023. | Kategorija: Susreti

JAKŠIĆ – Tradicionalna manifestacija “Pjesmom u jesen” u Jakšiću, u svom 21. izdanju imat će, kao i prethodnih godina, uvod u obliku jakšićke Fišijade, a već po tradiciji, višednevni program smotre folklora ispunjen je zanimljivim zbivanjima i gostima.

U organizaciji HKUD Slavonija, a pod pokroviteljstvom Općine Jakšić Požeško-slavonske županije i TZ Zlatni Papuk, i ove će godine u Jakšiću jesen biti dočekana raskošnim prikazom običaja i tradicije. Sedma po redu Fišijada održat će se 8. rujna u organizaciji ŠRD “Slavonac” Jakšić, a potom slijede dva dana u znaku malih i velikih čuvara baštine.

Uz Fišijadu koja će ponuditi uživanje u druženju, fišu i ribljim specijalitetima, svakako najatraktivniji dio programa, Smotra folklora, održat će se drugi dan, 9. rujna na školskom igralištu. Kao i prethodnih godina ljepotu baštine prezentirat će brojni folkloraši i konjogojstvene udruge s područja Požeško-slavonske županije ali i gosti iz raznih krajeva Hrvatske koji rado tom prigodom dolaze u Jakšić. Za glazbeni program u večernjim satima Stjepan Jeršek Štef i TS Zlatna dolina. Trodnevni doček jeseni u Jakšiću završit će u nedjelju, 10. rujna kada će priliku da pokažu poznavanje baštine imati najmlađi folkloraši na smotri dječjih folklornih skupina.

“Dosadašnje naše manifestacije pokazale su da naši folkloraši i ribiči znaju organizirati izvrsne manifestacije na koje rado dolaze i naši sugrađani, ali i mještani iz susjednih općina. Program je iz godine u godinu sve kvalitetniji i ova višednevna manifestacija daje nam puno razloga za ponos, pa će tako biti i ove godine,” naglasio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević uz poziv svim ljubiteljima tradicije, folklornog kolorita i autentičnih gastro specijaliteta.

TEKST: S. Pok                     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn