PISMO NAMJERE SLAVONSKIH ŽUPANA – Podrška sklapanju razvojnog sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja

Datum objave: 21. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – U Požegi je danas održano potpisivanje Pisma namjere slavonskih župana kojim su izrazili zajedničku namjeru za sklapanje razvojnog sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Pismo namjere pripremljeno je i potpisano na inicijativu župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića uz potporu ministrice Gabrijele Žalac.

Na potpisivanju Pisma namjere uz inicijatora župana Božu Galića i domaćina požeško-slavonskog župana Alojz Tomaševića, bili su župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak. Predstavnici Osječko-baranjske županije ispričali zbog ranije dogovorenih obveza, a dokument će verificirati naknadno, rečeno je ovom prilikom.

lojza

“Pismo namjere je pred-dokument za ono što će uslijediti, a to je potpisivanje zajedničkog dokumenta o strateškim projektima koje kao pet slavonskih županija imamo na svom prostoru no koji se nadovezuju bilo vrstom ili značenjem jedni na druge. Poveznica je to koja je svima važna, jer i proteklih godina nastojali smo partnerski djelovati, a ovo je jedna viša razina zajedničkog djelovanja i poruka da projekt Slavonija na ovaj način dobiva još snažniju našu potporu,” naglasio je požeško-slavonske županije Alojz Tomašević.

zuzek mali vuk mali

U ime župana Virovitičko-podravske županije potpis na Pismo namjere stavio je zamjenik Darko Žužak. “Prihvatili smo ovu ideju jer smatramo da upravo zajednički svih pet županija imaju priliku da ostvare napredak prema fondovima Europske unije kako bi privukli što više sredstava za razvoj naše Slavonije,” rekao je Žužak. Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić naglasio je kako će Pismo namjere omogućiti bržu realizaciju strateških projekata u županijama u sklopu velikog projekta “Slavonija”, ali i jednostavniji pristup europskim sredstvima.Svoje zadovoljstvo današnjim činom izrazio je i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

brodsko

“Drago mi je da smo svi okupljeni oko jednog cilja, a to je razvoj naših županija i naše drage Slavonije i Hrvatske u cijelosti. Bitno je da smo mi ovdje okupljeni oko istih projekata jer muče nas i vrlo slični problemi. Drago mi je što ćemo s ovakvim jednim sporazumom s Ministarstvom regionalnog razvoja detektirati zajedničke projekte i na takav način lakše i jednostavnije privući sredstva iz EU i unaprijediti sredine u kojima živimo. Važno je napomenuti da je Vlada gospodina Plenkovića prva Vlada koja je napravila jednu reformu u fiskalnom smislu gdje je u daleko ravnopravniji fiskalni položaj stavila naše županije kojima doista i treba pomoć. S time su napravili mogućnost da brže povučemo europska sredstva i da dostignemo razvijenije dijelove Republike Hrvatske.Ovo Pismo namjere je izrazito dobro za naše sredine i čast mi je biti danas ovdje, a sutra i s ministricom Žalac kojoj također iskazujem sve poštovanje,” rekao je župan Marušić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn