PILOT-PROJEKT MINISTARSTVA KULTURE – Osigurano 500.000 kuna za programe koji potiču razvoj publike

Datum objave: 19. 9. 2017. | Kategorija: Kultura

phpThumb_generated_thumbnailjpg

ZAGREB – Ministarstvo kulture objavilo je 18. rujna Poziv za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Hrvatskoj za 2017. Riječ je o pilot projektu, a prijave traju do 20. listopada 2017. godine. Ministarstvo će izdvojiti ukupno 500.000 kuna za provedbu programa, a pod pojmom razvoja publike podrazumijevaju se aktivnosti koje se poduzimaju da bi se, dodatnom  potporom, poticalo sudjelovanje u kulturi i umjetnosti te ispunile potrebe i interesi publike. 

Pravo podnošenja prijava na temelju ovoga Poziva imaju sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske.Predloženi programi mogu se odnositi na sva područja kulture i umjetnosti: izvedbene i vizualne umjetnosti, književnost (naročito programi poticanja čitanja), kulturnu baštinu i film te programe međunarodne kulturne suradnje. Posebna će se pozornost posvećivati interdisciplinarnim programima koji nastoje povezati kulturu i umjetnost s drugim područjima društvenoga djelovanja.

“Kroz intervjue s dionicima s područja kulture te različite studije i istraživanja uočili smo da je u Hrvatskoj velik broj kulturnih djelatnika iznimno angažiran u različitim projektima koji se bave razvojem i poticanjem publike, no sadašnji sustavi javnog financiranja, državni i na razinama gradova, rijetko ih prepoznaju kao kategoriju i u velikom broju iznimno vrijedni napori se financiraju vlastitim sredstvima ili sredstvima iz drugih izvora’, pojasnila je  ministrica Nina Obuljen Koržinek na konferenciji za medije. Ministarstvo kulture izdvojit će ukupno 500.000 kuna za provedbu programa koji potiču razvoj publike u kulturi za 2017. godinu, a najmanji iznos koji će se dodjeljivati je 20.000 kuna.Odabrani programi će se provoditi od 1. prosinca 2017. do 1. rujna 2018.

Više o uvjetima natječaja pročitajte na stranicama Ministarstva kulture.

TEKST: S. P.         FOTO: logo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn