PIJANI VOZAČI – S 2,23 promila isključen iz prometa na graničnom prijelazu

Datum objave: 23. 9. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD- Policijski službenici PU brodsko-posavske u protekla 24 sata zatekli su u prometu nekoliko pijanih vozača. Svima je očitano preko 2 promila i svi su zadržani u posebnim prostorijama. Alkoholiziranom recidivisti je oduzeto i vozilo.

Alkoholizirani vozač (s 2,23 promila) isključen iz prometa na graničnom prijelazu
Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, dana 22. rujna, u 23.15 sati, kontrolirano je kombinirano vozilo (austrijskih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 56-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,23 promila. Policijski službenici su odmah isključili vozača iz prometa i zadržali na otriježnjenju u postaji, nakon liječničkog pregleda kojim je konstatirano da je sposoban za isto. Nadalje, policijski službenici su od vozača uz naredbu o određivanju mjera opreza privremeno oduzeli vozačku dozvolu, te mu uručili prekršajni nalog, odnosno novčano ga kaznili u iznosu iznad 1200 eura (platio u 2/3 iznosu). Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 3 mjeseca.

Upravljao vozilom s 2,02 promila – zadržan u policiji
U Dubovcu, dana 22. rujna, u 23.35 sati, policijski službenici Policijske postaje Okučani, prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao alkoholizirani 41-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,02 promila. Policijski službenici su alkoholiziranog vozača zadržali u policijskoj postaji na otriježnjenju. Vozača je pregledao liječnički tim koji je konstatirao da je isti sposoban za daljnji postupak u policiji. Policijski službenici protiv 41-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prometnog prekršaja.

Prometni policajci oduzeli automobil od alkoholiziranog recidiviste
Prilikom nadzora prometa u Slavonskom Brodu policijski službenici Postaje prometne policije, dana 23. rujna, u 2.15 sati, u Ulici Matije Gupca, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 49-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 1,29 promila. Također je utvrđeno da je istome poništena vozačka dozvola zbog ponovljenih prekršaja u prometu i negativnih bodova. Budući da se radi o recidivisti, policijski službenici su ga zadržali u prostorijama policije te od njega privremeno oduzeli osobni automobil kojim je upravljao. Policijski službenici protiv 49-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S. P.                          FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn