PIJANI U PROMETU – Alkoholizirani ugrožavali promet u Požegi i Pakracu

Datum objave: 21. 3. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Na području PU požeško-slavonske u protekla 24 sata dogidila su se dva ugrožavanja prometa od strane pijanih vozača i to u Požegi i Pakracu. Alkoholizirani vozači završili su na triježnjenju u Policiji, a onom u Pakracu je i privremeno oduzeto vozilo.

U ponedjeljak 20. ožujka 2023. oko 16.55 sati u Požegi u Ulici Tina Ujevića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,54 promila upravljao 56-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 41-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 17.15 sati u Pakracu u Ulici Kalvarija, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola proglašena nevažećom zbog negativnih bodova i pod utjecajem alkohola od 1,82 promila upravljao 36-godišnjak. Nadalje je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici. Također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.

TEKST: S. P.                     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn