PIJANI I OPASNI: Jedan s 3,57 promila skrivio prometnu, drugi pokušao pobjeći policiji

Datum objave: 08. 2. 2021. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici na području PU brodsko-posavske proteklog vikenda imali su, između ostalog, pune ruke posla i s neodgovornim vozačima.

Dana 5. veljače, U 14.55 sati, u naselju Benkovac (Općina Okučani), dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao 38-godišnjak pod utjecajem alkohola. Policijski službenici su utvrdili da je 38-godišnjak (s 3,57 promila alkohola u organizmu), kojemu je istekla važnost vozačke dozvole, upravljao neregistriranim traktorom, te se kretao sa istočne putne bankine u namjeri polukružnog okretanja. Radi izbjegavanja udara u traktor, 30-godišnjakinja je upravljajući osobnim automobilom skrenula na zapadnu prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, a potom na autobusno stajalište, gdje je došlo do udara traktora u osobni automobil. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Alkoholizirani traktorista je zadržan u policiji na otriježnjenju, te protiv njega slijede prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 6. veljače, u 16.30 sati, nadzirući promet u Novoj Gradiški, utvrdili su da 18-godišnjak, upravlja osobnim automobilom krećući se kroz naselje brzinom od 119 km/h. Vozač se oglušio na policijsku zapovijed o zaustavljanju, već se dao u bijeg automobilom, no ubrzo je zaustavljen. Vozač je potom pokušao pobjeći iz automobila, no policajci su ga i u tome spriječili i uhvatili. Utvrđeno je, da je 18-godišnjak upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola (0,91 promila). Policijski službenici su o događaju odmah upoznali Općinski sud u Slavonskom Brodu, te protiv 18-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S. P./ PU BP        FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn