PETICA ZA DVOJE IV FAZA – U cijeloj priči najvažniji su učenici

Datum objave: 04. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Grad Požega nositelj je projekta “Petica za dvoje – IV faza” kojim je osigurano 35 pomoćnika u nastavi za 36 učenika s teškoćama u razvoju za tri gradske osnovne škole. Pomoćnike u nastavi danas je primio gradonačelnik Darko Puljašić u društvu zamjenika Ferdinanda Trohe i Maria Pilona te pročelnika Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege Marka Šostara.

Ukupna vrijednost projekta je 6.342.252,00 kuna od čega Europska unija sufinancira iz Europskog socijalnog fonda s 5.834.871,84 kuna bespovratnih sredstava dok ostatak sufinancira Grad Požega kao nositelj projekta. Projekt ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanje, a provedba traje četiri godine.
Gradonačelnik Puljašić prigodnim je riječima pozdravio odabrane pomoćnike te im poželio puno uspjeha u radu i to na zadovoljstvo, ponajprije korisnika njihovih usluga.

nnn

“Drago mi je vidjeti ti vas, drago mi je neke od vas vidjeti tri ili četiri godine – to znači da projekt ide, a nadam se da je i učenicima drago da imaju kontinuitet te da su se već navikli na svoje asistente.Projekt traje četiri godine i vjerujem kako je to svima nama jako važno – i vama i našim učenicima i ravnateljicama škola. Ako bude sve dobro, vidimo se za četiri godine jer to znači da ćete imati zapošljavanje četiri godine, da će naši učenici nastaviti dalje s vama raditi. Projekt ima svoju veliku financijsku vrijednost, no još veća njegova vrijednost je u tome da će naši učenici dobiti svoje pomoćnike kako bi puno kvalitetnije i uspješnije ostvarivali svoja školska postignuća,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić dodajući kako od svih očekuje visoku profesionalnost jer u cijeloj priči najvažniji su učenici. Od 35 pomoćnika 19 pomoćnika je u OŠ Julija Kempfa, 10 pomoćnika je u OŠ Antuna Kanižlića i 6 pomoćnika radit će u OŠ Dobriše Cesarića.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn