PETAR GRAŠO I IZVOĐAČI “A STRANE” ZA POMOĆ UDRUZI “SUNCE”: Glazbeni spektakl uz Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Datum objave: 16. 3. 2023. | Kategorija: Lifestyle

NOVA GRADIŠKA – Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2.travnja, Udruga za autizam Sunce Nova Gradiška, jedna od aktivnijih i prepoznatljivijih i izvan lokalnih okvira, i ove će godine obilježiti istinskim glazbenim spektaklom. Članovima “Sunca” ali i svima koji žele pomoći u goste stižu Petar Grašo  i mladi izvođači iz HTV emisije “A STRANA”. Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je uređenju dvorišta i radu Udruge, stoga, požurite otvoriti srce

Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2.travnja, i ove će godine obilježiti novogradiška Udruga za autizam Sunce, jedna od aktivnijih i prepoznatljivijih i izvan lokalnih okvira. Uz kontinuirano skretanje pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života, članovi i članice Sunca taj će dan za sve zainteresirane u Svečanoj dvorani Kruna organizirati istinski glazbeni spektakl. Nakon prošlogodišnjih nastupa Zorice Kondže, Matije Cveka, Lidije Bačić, Tomislava Bralića i klape Intrade, Učiteljica, Gazda i Harija Rončevića, članovima Udruge, ali i svima koji žele pomoći, u goste stižu Petar Grašo  i mladi izvođači iz HTV emisije “A STRANA”. Uz, očekivano sjajne glazbene nastupe i prepoznatljivu voditeljicu, ugodnu večer ispunit će i atraktivne ambijentalne svjetlosne projekcije Udruge Slama i Lumen Artist-a, a kao i ranijih godina, sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je uređenju dvorišta i radu Udruge.

Udruga Sunce djeluje na području grada Nova Gradiška i okolice od 2000. godine, uglavnom s djecom školske dobi, i u to je vrijeme u potpunosti, putem donacija, opremila i uredila prostor prilagođen djeci s autizmom. Tu je i poludnevni boravak koji svakodnevno pohađa desetak djece s kojima radi profesor defektolog-logoped i dvije odgajateljice, kao i kabinet za senzornu integraciju opremljen različitim spravama koje dokazano pomažu u rehabilitaciji ne samo djeci s autizmom, nego i svoj djeci s poteškoćama u razvoju. Uz brojne aktivnosti i svakodnevnu prisutnost u životu lokalne zajednice, dugogodišnji, ali i, kako sami kažu, najteže ostvariv cilj Udruge je i osnivanje stambene zajednice za odrasle osobe s autizmom, o čemu posljednjih godina, vode intenzivne razgovore s Gradom Nova Gradiška o dodjeli kuće s okućnicom u kojoj bi zajednica funkcionirala, uz 24-satnu podršku osposobljenih zaposlenika poput defektologa, pedagoga i odgojitelja. Sve su to razlozi da otvorite srca i pomognete, stoga, vidimo se 2.travnja na “sunčanom” glazbenom spektaklu!

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn