PETAK I SUBOTA 30. I 31.8. – Bogat dvodnevni program „Pozdrava ljetu“ na Omanovcu

Datum objave: 27. 8. 2019. | Kategorija: Susreti

PAKRAC – Vikend “Pozdrav ljetu” je dvodnevni (petak 30. i subota 31.8.) glazbeno-scenski, urbano-šumski događaj kojim će posjetitelji, stopljeni s ljepotom prirode koju pruža prostor u i oko planinarskog doma na Omanovcu iznad Pakraca, uputiti zahvalu i pozdrav ljetu koje je na izmaku.

Program počinje u petak 31.8. od 16 sati kada će glazba s razglasa goste vratiti u 70.-e i 80.-e godine. Kasnije, poslije 18 sati će biti uprizorena pakračka kazališna predstava “Tko pjeva zlo ne misli”, koja je već nekoliko puta napunila pakračku kino dvoranu i koja se počela prikazivati i izvan Pakraca. Glazba je neizostavan dio „Pozdrava ljetu“, a u petak se predstavljaju lokalne snage. Na terasi doma poslije 19 sati kombinirano nastupaju “Nešo i Ivana” te “Gašo one man”. Nakon glazbe uživo, negdje oko 23 sata slijedi disco live, uz reprodukciju najpopularnijih CRO i stranih disco-dance uspješnica, a po odabiru dj Pokya.

Bogat i raznolik program u subotu 31.8. počinje već u 12 sati kada će vrlo zanimljivu strip radionicu održati poznati i cjenjeniji hrvatski crtač Dalibor Talajić. Ovogodišnji „Pozdrav ljetu“ imat će i svoj dječji kutak. Od 14 sati za mališane, djecu i mlade od 4 do 14 godina će biti organizirana cirkusko – žonglerska radionica koju će voditi stručnjaci iz zagrebačke Cirkorame. Paralelno će pripadnici HGSS-a prezentirati svoj adrenalinski park za djecu.
Dalibor Talajić će se na „Pozdravu ljetu“ predstaviti u dvostrukoj ulozi. On je autor knjige „Most ponad burne rijeke“, autobiografskog dnevničkog romana koji govori o borbi s autizmom, a koji će biti promoviran oko 16 sati. Potom je predviđeno da se oko 17 sati predstave umjetnici – članove Likovne grupe „DA“ iz Daruvara te njihova slikarska djela nastala na cjelodnevnoj likovnoj koloniji kojom će obogatiti ovogodišnji „Pozdrav ljetu“.

Večer na terasi planinarskog doma na Omanovcu rezervirana je za odličnu glazbu. Publici će se predstaviti osječki jazz band Sing Song Swing, a tijekom večeri, u pauzama između glazbenih nastupa, predstavit će se akrobatski umjetnici iz Cirkorame koji će izvesti spektakularni Fire light show. Nakon što završi svirka uživo, slijedi Disco groznica u izvedbi dj Pokya. Tijekom cijele subote organizator je pripremio ugostiteljsku ponudu hrane i pića na šanku, a dobrodošli su i oni koji se odluče kampirati.

„Na kraju ono najvažnije… Sa sobom ponesite dobro raspoloženje, u raznolikom programu pronađite nešto za sebe i dobro se zabavite i uživajte. Cilj nam je da ovo našedruženje protekne u što opuštenijoj, gotovo obiteljskoj atmosferi i da na taj način kažemo NE svakodnevnom stresu i problemima koji nas okružuju te da se barem ta dva dana počastimo jednim ležernim, mirnim, opuštenim, ugodnim, prijateljskim ritmom života…Zbog toga, a i zbog svega ostalog što je riječima teško izreći nego je na Omanovcu moguće jedino doživjeti, vidimo se 30. i 31.8. „na brdu“ na urbanom šumskom vikend „Pozdrav ljetu“, “poručuju iz „Zelenog vrha“ koji organiza ovu manifestaciju.

IZVOR: Grad Pakrac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn