PAZI, SNIMA SE -Tri kamere čekaju vozače na državnim cestama u Pleternici, Brestovcu i Eminovcima

Datum objave: 07. 6. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Ministarstvo unutarnjih poslova, kako je najavljeno postavilo je kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica. Ukupno je predviđeno postavljanje 122 kućišta, u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera.

Na području Požeško-slavonske županije kamere su postavljene  u Brestovcu (Požeška ulica 80) na cesti Požega-Brestovac, u Eminovcima (Vukovarska ulica 97) na prometnici prema Osijeku, te na državnoj cesti Požega-Pleternica u Pleternici (Ulica bana Josipa Jelačića kod kućnog broja 129). Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jedne lokacije na drugu, koristeći se postojećim kućištima, a prazna kućišta pri tom će obavljati preventivnu funkciju.

Fiksne kamere za nadzor brzine bit će raspoređene na području 17 policijskih uprava. Nove su kamere zaobišle jedino prometnice na području Policijske uprave zagrebačke, primorsko-goranske i karlovačke, ali ondje su postavljene još prije.

Iako su ovi uređaji za mjerenje brzine nabavljeni prioritetno radi nadzora brzine kretanja vozila, moći će se koristiti za sankcioniranje i nekih drugih prekršaja, poput korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te nekorištenja sigurnosnog pojasa.

TEKST: S. P.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn