PARK ZA PSE – Novo „it“ mjesto u Novoj Gradiški

Datum objave: 27. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA Osim što je, od pamtivjeka, čovjekov najbolji prijatelj, svaka istinski urbana sredina nastoji biti i „dog friendly“. Jer, uz životni prostor koji dijelimo, životinje zaslužuju i našu pažnju i poštovanje. Baš kao i propisno mjesto za igru. Park/igralište za pse, projekt LAG-a Zapadna Slavonija i Grada Nova Gradiška- prvo je takvo mjesto u gradu.

Imati psa, složit će se svaki sretni vlasnik, veliko je zadovoljstvo, ali i odgovornost. Jer, uz pažnju i poštovanje, pas zaslužuje i propisno mjesto za igru. Prepoznali su to u LAG-u Zapadna Slavonija, pa u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška, na natječaj Zaklade Slagalica, prošle godine prijavili projekt parka-igrališta za pse. Dobivenim sredstvima, nositelj je financirao izradu sprava i nabavu koševa za smeće i klupa, Grad je napravio ogradu, posao odradila gradska tvrtka Eko Kong d.o.o., a u realizaciji priče, uz LAG Zapadna Slavonija, volonterski i s puno entuzijazma, sudjelovali članovi Kinolške udruge Nova Gradiška. Godinu dana kasnije, „sjajna suradnja javnog, privatnog i civilnog sektora“, kako je prilikom „otvorenja“ istaknula zamjenica gradonačelnika, Ivana Trupina, rezultirala je prvim novogradiškim parkom i igralištem za pse.

Prostor je to koji će psi i njihovi vlasnici moći koristiti za svakodnevne šetnje i „istrčavanja“, ali i prve korake u dresuri. Osim toga, uz puno nesputane igre i veselja, u parku za pse, četveronožni ljubimci će se, u susretu s drugim psima, naučiti lijepom ponašanju i socijalizirati, a svakako treba spomenuti i kako su pravila ponašanja na igralištu kreirana prema uputama Udruge za zaštitu životinja. Jer, iz načina na koji se odnosimo prema životinjama, itekako je vidljivo i kako se odnosimo prema ljudima, a i svaka istinski urbana sredina trebala bi biti i „dog friendly“.

“ Još jedna lijepa i simpatična ideja za naše građane i dobro realiziran projekt, koji je, zbog izgradnje kružnog toka, prolongiran.U svakom slučaju, park je tu, siguran sam, na zadovoljstvo Novogradiščana i njihovih ljubimaca, ali i kao još jedan novi, koristan sadržaj u gradu“, istaknuo je čelni čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić. Prvi novogradiški park za pse čeka vas kod kružnog toka kod „Kauflanda“.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: novagradiska.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn