PARK PRIRODE PAPUK – Rujan u Park šumi Jankovac u znaku manifestacija

Datum objave: 31. 8. 2021. | Kategorija: Lifestyle

JANKOVAC – Rujan, po mnogima najljepši mjesec na Papuku, obilježit će i nekoliko manifestacija.

Prva od njih, „Papuk Lucky trail“, utrka je koja će okupiti stotine natjecatelja koji će u sportskom duhu ujediniti ljubav prema prirodi, rekreaciji i druženju.  Lucky Trail Papuk je timska trail utrka, novi atraktivni format utrke. Na njemu sudjeluju tročlani timovi koji trče na tri staze u Parku prirode Papuk, sa startom i ciljem na izletištu Jankovac. Utrka se održava u subotu 11. 9. 2021. s početkom u 10 sati, start i cilj utrke nalaze se ispred Planinarskog doma Jankovac. Subotu nakon, 18.09.2021. godine, na redu je Vinski pikik na planini, četvrti je od 5 događaja u nizu pod nazivom „wine not?!“ u organizaciji Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije, lokalnih turističkih zajednica i turističke agencije Draft. Vinski piknik na Jankovcu počinje u 16 sati.

„Očekujemo da će epidemiološka situacija dozvoliti da provedemo sve planirane manifestacije po kojima je jesen na Jankovcu poznata, a to je u prvom redu i Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu u listopadu, a uskoro ćemo posjetitelje upoznati i s novim ulaganjima u infrastrukturu  Park šume Jankovac,“ izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

U rujnu stupa na snagu i novi cjenik ulaznica u Park šumu Jankovac pa će individualna ulaznica od ponedjeljka do petka ostati 10 kuna, a vikendom i blagdanima ulaznica će stajati 20 kuna. Dobna granica za besplatnu ulaznicu za djecu pomiče se s dosadašnje 4 na 7 godina. Cijena stručnog vođenja i edukativnih programa ostaje ista.

TEKST. S. P.               FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn