PARK PRIRODE PAPUK – Cesta do Jankovca u cijelosti asfaltirana

Datum objave: 06. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

SLATINSKI DRENOVAC – Makadamski put od Slatinskog Drenovca prema biseru Slavonije- Jankovcu od danas postaje prošlost. Radovi na rekonstrukciji  ŽC 4253 na dionici od naselja Slatinski Drenovac – Planinarski dom Jankovac u smislu nanošenja asfalta su završeni.

Time se ispunila obostrana dugogodišnja želja JU Parka prirode Papuk i mnogobrojnih izletnika ovog dijela Hrvatske koji će sada nesmetano moći dolaziti i uživati u prirodi i ljepotama koje Park šuma Jankovac pruža. Ostatak od približno pet kilometara, od Jankovca do granice županije prema Velikoj, bit će odrađen u sljedećoj godini.

Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, a u sklopu EU projekata Geopriče UNESCO geopark PP Papuk iznosi 19.312.466 kuna.

Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu je sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Podsjećamo, to je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA – agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Izvođači radova su zajednica ponuditelja Osijek Koteks i Gravia Osijek.

TEKST: PP Papuk         FOTO: Kristijan Toplak

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn