PALIJATIVNI TIM LiPa – Prvi Alzheimer café u Požegi

Datum objave: 14. 9. 2014. | Kategorija: Društvo

The-team-from-paliative-car

POŽEGA- U organizaciji Volonterskog palijativnog tima LiPa iz Pakraca, u Požegi će biti otvoren prvi Alzheimer café. U prostoru Kazališne kavane, 17. rujna 2014. godine u 15 sati Požežani će o ovoj bolesti moći više saznati od članova tima te stručnih predavača iz Zagreba.

Volonterski palijativni tim „LiPa“ djeluje već dvije godine uz pomoć Crvenog križa Pakrac, OŽB Pakrac, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik i Srednje medicinske škole Pakrac pod zajedničkim nazivom „Ambasadori dobročinstva“. U travnju ove godine otvorili su prvi Alzheimer cafe u Pakracu te ostvarili već tri sastanka i vrlo dobre rezultate, a sada to iskustvo žele prenijeti i u požešku sredinu. “Naš cilj je borba protiv ove bolesti te senzibiliziranje šire javnost jer svatko može oboljeti od Alzheimera. Na području Požeško-slavonske županije evidentirano je oko 1600 do 1800 oboljelih, a mi želimo da članovi njihovih obitelji znaju kako  postoji netko kome se mogu obratiti za  stručnu pomoć, ali i pomoć u svakodnevnim problemima,” naglasila je psihologinja iz tima Ivana Mađaroši.

Palijativni tim LiPa održao je u Pakracu vrlo uspješnu akciju pod nazivom “Jesenja ruža za jesen života” kojom su prikupljali donacije za oboljele te aktivnosti vezane uz tu bolest jer po prvi puta ove godine i u Hrvatskoj se punom širinom mjesec rujan obilježava kao Svjetski mjesec borbe protiv Alzheimerove bolesti. Nizu događanja kojima je cilj jačanje javne svijesti o problemu Alzheimerove bolesti koja poprima razmjere globalne pandemije, zahvaljujući entuzijastima iz  tima LiPa, pridružit će se tako i prvi požeški Alzheimerov cafe.

TEKST: S. Pok      FOTO: Tim LiPa(facebook)

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn