OŽUJAK U POU M.A.RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA – Mjesec prepun kulture i zabave

Datum objave: 02. 3. 2023. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Iako će početi u znaku žena i njihovog dana, prvi proljetni mjesec u Pučkom otvorenom učilištu M. A. Relković Nova Gradiška, donosi pregršt kulturno-zabavnih sadržaja u kojima će uživati svi. Ženijalni dani, kazališne predstave za male i velike, hit filmski naslovi…Izaberite i navratite. Mjesto u dvorani Doma kulture čeka

Nastavljajući pomno brinuti o kvalitetnoj kulturno-zabavnoj ponudi i sadržajima za sve uzraste, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška zaljubljenicima u kazalište i film i u mjesecu ožujku priprema niz iznenađenja. Ženski mjesec i više nego simbolično, u ponedjeljak 6.ožujka, otvara predstava Tvorničke postavke, redateljski prvijenac Ksenije Marinković, „feel good komedija“ kazališta Moruzgva stvorena za uživanje u dvoje. Dva dana kasnije, uz Međunarodni dan žena, na rasporedu je filmski program Ženijalni dani kojim će Kino mreža, deveti put zaredom proslaviti snagu i moć žena, besplatnim projekcijama dva nagrađivana naslova- filmom “Ona je rekla”, pričom koja je rezultirala osnivanjem pokreta Metoo i francuskom dramom Noćni putnici.

U ponedjeljak, 13.ožujka, kazalište će svoja vrata otvoriti onima najmlađima sjajnom dječjom predstavom naziva „Želim biti, hoću biti“ . Edukativno-zabavna priča u režiji Marijane Matoković upozorava da svako dijete ima pravo na obrazovanje, ali i na maštanje i želje koje su samo njegove, uz poruku kako su sva zanimanja jednako vrijedna i jednako doprinose onome što svi želimo – sretnom i pravednom ljudskom društvu.

Već dan kasnije, u utorak, 14.ožujka, na istom vas mjestu čeka “Dežurni krivac”, Goran Vinčić Vinča, s hit stand-up komedijom. Kazališnim poslasticama tu nije kraj, jer 26.ožujka na radost brojnih posjetitelja, na novogradiške daske stiže ekipa Teatra Monte scena iz Podgorice s jednom od najgledanijih crnogorskih komedija svih vremena-kultnom Đeknom.

Želite li zaviriti u najnoviju filmsku ponudu, morat ćete se dobro organizirati, jer niz je naslova koje vrijedi pogledati. Počevši od Creeda, trećeg dijela poznate boksačke franšize, redateljskog prvijenca glavnog glumca Michael B. Jordana, u utorak, 7., domaće komedije Radislava Jovanova Gonze, Punim plućima, u četvrtak 9. i dan kasnije, u petak, 10. ožujka, kada je na rasporedu još jedan antologijski naslov, šesti dio čuvenog horora Vrisak.

U sedmoj umjetnosti će uživati i najmlađi koje u četvrtak, 9. i subotu 11.ožujka, u terminu matineje od 16.30., po prvi puta na filmskom platnu, čeka Marmaduk, poznati stripovski junak, simpatična njemačka doga koja je najsretnija kada se zabavlja sa svojom obitelji.

Nastavak ponude slijedi naknadno, stoga se na vrijeme pobrinite za ulaznice-rezervacijom na e-maila: domkulturenovagradiska@gmail.com, pozivom na broj telefona 035/637-799, posjetom tajništvu Učilišta radnim danom od 7 do 15 ili na blagajni, sat vremena prije svake projekcije. Mjesto u dvorani Doma kulture čeka. Vidimo se!

TEKST: S. Tarbuk               FOTO: POUMAR

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn