OTVORENO NOVO BOLNIČKO PARKIRALIŠTE – Dvostruko povećanje parkirnih kapaciteta

Datum objave: 03. 11. 2014. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Investicija vrijedna 2.3 milijuna kuna, parkiralište od 220 mjesta danas je otvoreno iza Opće županijske bolnice Požega. Parkiralište je u vlasništvu bolnice koja je do sada imala dosta problema s prenapučenošću prvog parkirališta i bit će besplatno. Otvorio ga je saborski zastupnik Zdravko Ronko u društvu zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika i ravnatelja bolnice Željka Glavića.

“Bolnica je do sada imala oko 180 parkirališta i ovo je više no dvostruko povećanje kapaciteta parkirnih mjesta i nadamo se da će to biti dovoljno. Mi svaki dan imamo između 700 i 800 pacijenata i naravno običaj je da svatko dođe sa svojim autom i koliko god je veliko parkiralište uvijek na kraju ispadne da fali mjesta. Nadam se da sada neko vrijeme toga neće biti. Ovaj prostor ima veliku mogućnost proširenja i uz malo novaca će se još moći proširiti,” rekao je ravnatelj Opće županijske bolnice Požega Željko Glavić.

“Ovakva investicija je izuzetno važna za građane jer predstavlja jedan određeni standard. Naš građanin kada dolazi u bolnicu ima veliku potrebu za odgovarajuće parkiranje. Nažalost mnoge naše bolnice nemaju odgovarajuće parkiranje. Požeška bolnica imala je takav problem i naši pacijenti su se najviše žalili na parkiranje, a ne na uslugu koja je u požeškoj bolnici jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj,” rekao je zamijenik ministra zdravlja prim.mr.sc. Marijan Cesarik. Podsjetio je i na proces spajanja požeške i pakračke bolnice koji, kako je naglasio, daje dobre rezultate. “Sada je u toku spajanje požeške i pakračke bolnice i pokazuje se da je to dalo izuzetne rezultate. U godinu dana su smanjeni troškovi u iznosu od 10 milijuna kuna za obje bolnice što je velika razlika u odnosu na 2013. godinu. S vremenom će se pokazati  da je spajanje pomoglo i pakračkoj bolnici da se oporavi i da u određenom trenutku postane samostalna,” rekao je Cesarik.

TEKST: Tomislav Milanović     FOTO: T. Milanović

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn