OTVORENJE BAZENA 10. SRPNJA – Neferović: “Ponosan sam zbog skeptika koji su tvrdili kako će ova investicija neslavno završiti”

Datum objave: 21. 6. 2016. | Kategorija: Društvo

N

POŽEGA –  Kompleks Gradskih bazena, investicija vrijedna 13 milijuna kuna, poprima svoj završni oblik. Uz uređen okoliš, košarkaško i odbojkaško igralište, 54 parkirališna mjesta, ugostiteljski objekt, svlačionice, suvremeni i uređeni bazeni dočekat će spremni svoje posjetitelje 10. srpnja 2016. godine. “Ponosan sam zbog svih onih skeptika koji su tvrdili kako će ova investicija neslavno završiti, ne ova investicija će biti u funkciji i već ovo ljeto služiti građanima,” naglasio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Iako je 63 godine služio Požežane, zadnjih 20 godina, kompleks gradskih bazena nije  bio u skladu s potrebnim standardima.
“Ovdje sam doista ponosan jer moram istaknuti kako je ovaj projekt odrađen s požeškom pameću, sa inžinjerima i ljudi, tvrtkama iz našeg grada što je dodatna vrijednost cijelog projekta. Grad Požega imao je svoje probleme i ima ih  još uvijek na pojedinim objektima, ali ovaj dio priče, na ovom lokalitetu bit će riješen. Dakle, jedna velika investicija od 13 milijuna kuna bit će okončana za dobrobit građana i budućnost ovog grada te za poboljšanje kvalitete života u ovom gradu. Mislim da će se s pravom Požežani moći ponositi s infrastrukturom kakvu mnogi gradovi u Hrvatskoj nemaju, ali s infrastrukturom koja je realna, racionalna i u skladu s mogućnostima našeg proračuna,” naglasio je gradonačelnik Neferović.

NN

Odmah po otvorenju bazena, 11. srpnja,  kreće i Škola plivanja, jer kao i prošle godine, Grad Požega je prijavio projekt Škole plivanja prema Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta te će škola biti besplatna za sve požeške mališane. Novi bazeni imat će filtere za vodu i pročišćivače te se neće morati prazniti kao do sada. Uz suvremeni uređaj filtracije vode, povećan je i kapacitet malog bazena  čije dimenzije su 25 x 12 metara, dok će novi olimpjski bazen biti standardnih dimenzija. Uz mali  bazen bit će smješteno igralište za odbojku na pijesku koje će biti ograđeno na način da se ne može bez prolaska kroz vodenu barijeru prići bazenima. U neposrednoj blizini priprema se teren za košarkaško igralište, a u sklopu malog bazena za iduću sezonu u planu je i jedno mini-igralište za najmlađe korisnike.

“Želim odgovorno reći našim građanima da je nakon zvršetak ovih radova, prioritet Trg sv. Terezije, a uskoro idemo i s novim natječajem za izvođača radova na novom dječjem vrtiću. Racionalno, u skladu s mogućnostima i proračuna ali i grada Požege i njegovih potreba sve ćemo te investicije završiti. Baš kao što smo završili i Glazbenu školu, kao što smo u završnoj fazi i na Gradskoj knjižnici i čitaonici u novom dijelu zgrade i na taj način poriješavat ćemo one probleme koji su godinama gurnuti na marginu, a izvlačilo se ono što je manje bitno – politička prepucavanja. Ovo je život grada, s ovim građani žive i ovo građani trebaju,” zaključio je gradonačelnik.

TEKST: Sanja Pok     FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn