OTVORENI KAPTOLSKI ZVONCI – Mali adventski sajam velikog srca i sjajne energije

Datum objave: 17. 12. 2022. | Kategorija: Susreti

KAPTOL – Da se prave i velike stvari itekako mogu raditi i u malom mjestu, još su jednom dokazali Kaptolčani i Kaptolčanke, otvarajući Kaptolske zvonce, mali adventski sajam velikog srca i humanitarnog karaktera. Tradicionalna blagdanska priča, ove godine po prvi puta u organizaciji Udruge Čaš’ca uz podršku Općine i TZ Zlatni Papuk, posjetitelje očekuje sve do nedjelje, 19.prosinca, pa navratite i zazvonite osmijehom

Blagdanski ugođaj uz vatru, vrući čaj, vino i gin, raskošni ukrasi i igračke, bogata eno gastro ponuda i široki osmijesi, dočekali su posljednjeg adventskog vikenda Kaptolčane i njihove goste na manifestaciji “Kaptolski zvonci”. Najslađi mali adventski sajam humanitarnog karaktera i velikog srca, kako mu, s pravom, tepaju mještani i ove je godine potvrdio kako se uz zajedništvo i kreativnost i u malom mjestu mogu raditi velike stvari.

Organiziran na Trgu Vilima Korajca, po prvi puta u režiji Udruge Čaš’ca, uz podršku Općine i TZ Zlatni Papuk, sajam su, pjesmom otvorili oni najmlađi zbog kojih se blagdanima i najviše veselimo, ponudivši Kaptolčanima i Kaptolčankama ali i njihovim gostima, priliku da vrijeme do blagdana provedu na najljepši način- uz piće i zalogaje, u društvu dragih ljudi.

Potvrdio je to, u ime Općine, Dario Lončarević, predsjednik Općinskog vijeća, zadovoljan što je jedinstvena atmosfera manifestacija prepoznata i ove godine. “Iako mali, sajam je ovo rađen sa srcem i dušom, što se, siguran sam, vidi i osjeti na svakom koraku. Manifestaciju pokrenutu 2017. u suradnji s Udrugom mladih, ove su godine, po prvi puta, organizirali članovi Udruge Čaš’ca, ekipa mladih ljudi koja radi sjajne stvari. Posebno raduje velika posjećenost, prije svega onih najmlađih, zbog kojih sve ovo i radimo, a onda i svih ostalih Kaptolčana i Kaptolčanki koji, na ovako malom prostoru, još bolje mogu pokazati zajedništvo na koje smo ponosni, a tu su, naravno i gosti kojih je, iz godine u godinu, sve više, jer dobar glas daleko se čuje.”, zaključio je, sa zadovoljstvom predsjednik Općinskog vijeća, pozivajući s dobrodošlicom i sve ostale da navrate.

Podršku malom sajmu velikog srca osobnim je dolaskom pružio i prvi čovjek TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić, pozdravljajući kreativnost i dobru energiju manifestacije koja je, iz godine u godinu, sve bolja, što prepoznaju i posjetitelji iz cijele Požeštine.

Kaptolski zvonci, predblagdanska priča pod motom Zazvoni osmijehom dokaz je kako se i u malim sredinama mogu raditi itekako dobre i velike stvari u što će se posjetitelji uvjeriti i u narednom periodu, jer ovo je, obećaje vrijedna, kreativna osmorka iz Udruge Čaš’ca, tek početak, pa ih, svakako, “zapratite”. Ukoliko ste propustili službeni početak, mali adventski sajam velikog srca čeka vas sve do nedjelje, 19. prosinca, stoga navratite i osjetite istinski duh blagdana.

TEKST: Simonida Tarbuk               FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn