OTVORENI GRADSKI BAZENI U POŽEGI – Neferović: Ovaj je projekt itekako bio potreban gradu Požegi

Datum objave: 10. 7. 2016. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Simboličnim presjecanjem vrpce danas su svečano otvoreni novi Gradski bazeni u Požegi. “Ovo prvo ulaganje nakon 63 godine od kada je Požega dobila svoje bazene vrijedno je 13 milijuna kuna i bilo ga je potrebno provesti zbog standarda i vremena u kojemu živimo, zbog naših sugrađanki i sugrađana, zbog naše mladosti u gradu i svih onih aktivnosti koje se dugi niz godina provode na Gradskim bazenima, a sada će ih biti moguće realizirati na ovom modernom objektu kojim ćemo se s pravom ponositi,” rekao je gradonačelnik Neferović na svečanosti otvaranja.

Suvremeni bazeni sa sportskim terenima – košarkaškim i odbojkaškim igralištem, parkiralištem te svim pratećim objektima dodatna su vrijednost za kvalitetu  života u gradu, jer živimo u vremenu kada svaka sredina teži k napretku i stvaranju boljeg životnog standarda za svoje stanovnike što podrazumijeva normalno funkcioniranje pojedinih sadržaja u gradu koji će biti na raspolaganju građanima naglasio je gradonačelnik Vedran Neferović ovom prilikom.

nnn
“Ovdje odgovorno tvrdim da je ovaj projekt itekako bio potreban gradu Požegi. Ovo prvo ulaganje nakon 63 godine od kada je Požega dobila svoje bazene vrijedno je 13 milijuna kuna i bilo ga je potrebno provesti zbog standarda i vremena u kojemu živimo, zbog naših sugrađanki i sugrađana, zbog naše mladosti u gradu i svih onih aktivnosti koje se dugi niz godina provode na Gradskim bazenima, a sada će ih biti moguće realizirati na ovom modernom objektu kojim ćemo se s pravom ponositi. Sada imamo bazene s najvišim stupnjem sigurnosti i higijene, bazene s odbojkaškim i košarkaškim terenima, s uređenom okolinom i drugim pripadajućim sadržajima. Kao i na nizu drugih gradskih objekata, podižemo standard i kvalitetu i ponašamo se odgovorno prema imovini i građanima Požege,” naglasio je gradonačelnik Neferović dodajući kako će uređenje grada i dalje biti prioritet što se prvenstveno odnosi na   planirani završetak radova na Trgu sv. Terezije, skoru realizaciju poduzetničke zonu s inkubatorom, čime bi se otvorila mogućnost za razvoj i poticanje gospodarstva, te rješavanje problema poput vrtića, gradskih parkirališnih prostora i Gradskog muzeja.

nn

“Voditi grad poput Požege i odlučivati o njemu doista je privilegija, ali i odgovornost, kao i pokazatelj osjećaja za pripadnost jednoj sredini. Koliko je god u političkom smislu vlast slatka za sve one koji je napadaju i očekuje da budu vlast, pitanje je da li ti ljudi mogu ponuditi viziju i želju da se nešto promijeni na bolje. Moj cilj je isključivo da ova sredina ide naprijed i to uz minimum političkog konsenzusa koji bi itekako pridonio optimizmu kojega trebaju građani našega grada u svakodnevnom životu. Odlučnost bez straha za bolju Požegu je ono što me vodi i za čime ću se i dalje voditi u radu kao gradonačelnik ovoga grada. U svakom razvoju postoje prepreke, što financijske, što administrativne, ali uvjeravam vas da imamo snage, sposobnosti, volje i želje za rješavanje svakog problema,”zaključio je Neferović zahvalivši svima koji su pomogli u provedbi  ovog projekta  uz poziv Požežankama i Požežanima da dugo i toplo ljeto provedu na svojim bazenima.

Svečanosti otvaranja nazočili su brojni gosti i uzvanici – zastupnik u EU parlamentu Andrej Plenković, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, pomoćnik ministra regionalnog razvoja Davor Huška, gradonačelnici i načelnici iz Požeško-slavonske i susjednih županija te predstavnici kulturnog, sportskog i gospodarskog života.  Uz dugo očekivano osvježenje na modernim bazenima, posjetitelje danas očekuje i bogat sportsko-zabavni program – turnir u košarki i odbojci na pjesku te aqua aerobik koji  vodi UO Plesna radionica Ilijane Lončar i koncert Lane Jurčević u večernjim satima. Cijena  ulaznice je 15 kuna, a sav današnji prihod namijenjen je za liječenje djevojčice Anamarije Bešlić iz Golobrdaca koja ima zloćudni tumor na mozgu.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn