OTVORENE PRIJAVE ZA NOVU SEZONU FOTOSOFIJE – Hoyka: moja superjunakinja svjetla slavi 18. rođendan

Datum objave: 27. 4. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Fotosofia, besplatni seminar i workshop za naprednu fotografiju pod vodstvom i umjetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke koji je požeškoj publici poznat po dugogodišnjoj suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, ulazi u osamnaestu sezonu. Prijave na izbor za polaznike seminara otvorene su do 17. svibnja 2023.

Ovogodišnja Fotosofia održat će se u Zagrebu od 12. do 17. lipnja, a petnaest polaznika će kroz intenzivnu šestodnevnu radionicu u teoriji i praksi otkriti kako usavršiti i nadograditi svoja fotografska znanja.

‘Lijepo je po treći puta dočekati punoljetnost. Najprije svoju, potom od starije kćeri, pa od Fotosofije – projekta čiji sam naziv oduvijek doživljavao kao ime superjunakinje svjetla. Stoga sam još prije 18 godina odlučio da će njezina najvažnija supermoć biti stvaranje paralelne stvarnosti. One u kojoj je edukacija besplatna i zabavna, u kojoj je učenje usmjereno na praktični rezultat i u kojoj nema teritorijalnih niti dobnih granica za sudjelovanje u projektu. ‘Stanovnicima’ te stvarnosti superjunakinja Fotosofia nastoji pomoći da žive svoj san, pružajući im mogućnost stjecanja znanja i iskustava, umrežavanja i promocije njihovih sposobnosti. Iako su njezine moći usmjerene na fotografiju, primjenjive su i na druge domene, a optimizam i dobre vibracije koje se na Fotosofiji generiraju, osjećaju se među publikom svih profila.’ – rekao je Hoyka koji je požeškoj publici poznat po dugogodišnjoj suradnji s Gradskom knjižnicom Požega u projektu “Foto natječaj – Knjiga svaki dan”.

Kroz Hoykin seminar je tijekom 18 godina fotografsko obrazovanje steklo 255 polaznika koji su generirali više od 3000 kreativnih fotografija. Prijave na izbor za polaznike seminara otvorene su do 17. svibnja 2023. , a kako se prijaviti, pročitajte na www.hoyka.com.

TEKST: S. P.       FOTO: Hoyka/ S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn