OTVORENA POŽEŠKA PLANINARSKA OBILAZNICA – Kilometri za razvoj planinarstva i turizma i stvaranje lijepih požeških uspomena

Datum objave: 25. 9. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA -U organizaciji HPD Gojzerica Požega, na Trgu Sv. Trojstva svečano je otvorena Požeška planinarska obilaznica. “Požega je do danas bila jedini grad u Hrvatskoj koji u svom zaleđu ima planine, a nema planinarsku obilaznicu – tome je kraj!” poručili su požeški planinari.

Požeška planinarska obilaznica – PPO – duga je 34 km, sa 6 kontrolnih točaka, a počinje i završava na Trgu Sv. Trojstva u Požegi.

Svečani početak “života” ove obilaznici koju su s puno ljubavi i truda uredili požeški planinari svojim su dolaskom uveličali predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza markacist Ronald Schreiner i dopredsjednica Jadranka Čoklica te brojni lokalni i gostujući prijatelji, ljubitelji prirode i planinarstva.

“Požešku planinarsku obilaznicu posvetili smo gradu Požegi i Požežanima, a nadamo se da će svoj značaj pokazati u segmentu razvoja planinarstva ali i turizma.Požega je do danas bila jedini grad u Republici Hrvatskoj koji ima planine u zaleđu, a nema svoju obilaznicu,” rekao je predsjednik HPD Gojzerica Višeslav Turković uz zahvalu svima članovima društva koji su dali doprinos u realizaciji ovog vrijednog projekta te posebno Gradu Požegi koji iz podržava u svim njihovim planovima.

U ime gradonačelnika Požege i svoje osobno sve nazočne pozdravio je zamjenik Borislav Miličević. “Koristim priliku čestitati članovima HPD Gojzerica koji su uložili puno truda, znanja i ljubavi u ovu prelijepu planinarsku obilaznicu, u kojoj su uključene sve znamenitosti kojima se mi u gradu Požegi ponosimo. Siguran sam da će planinari i svi koji budu prolazili ovom obilaznicom putem skupljati samo pozitivne i pamćenja vrijedne dojmove,” rekao je Miličević.

TEKST: Sanja Pok                   FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn