OTVORENA MOTOSEZONA – Prometni motociklisti PU brodsko-posavske otvorili sezonu službe s motociklima

Datum objave: 20. 3. 2024. | Kategorija: Crna kronika

SLOBODNICA – Postaja prometne policije Slavonski Brod 19. ožujka u Slobodnici u ograđenom prostoru hrvatskih autocesta, održala je trenažnu vožnju policijskih službenika-motociklista čime je otvorena sezona obavljanja službe motociklima.

Kroz trenažnu vožnju simulirane su realne situacije s kojima se susreću motociklisti, kao i vježba u vidu slalom vožnje, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje sa motociklom, silazak s istog i dr.

Uz policijske službenike motocikliste, ove godine su u navedenim vježbama sudjelovali i članovi moto klubova Brod i Free Riders sa svojim motociklima, te su na taj način osvježili znanje vožnje motocikla nakon zimske stanke kroz druženje s policijskim službenicima.Ovime ujedno započinje intenzivan nadzor nad poštivanjem prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikala kao jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu na cesti.

Nakon trenažne vožnje na vježbalištu, policijski motociklisti su krenuli u vožnju u javnom prometu na prometnicama Slavonskog Broda.

IZVOR: PU BP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn