OTVOREN VRTIĆ U VELIKOJ – Suvremeno uređen prostor za smještaj 50 djece

Datum objave: 01. 4. 2015. | Kategorija: Društvo

0

VELIKA – Otvoren je novi vrtić u Velikoj koji u potpunosti zadovoljava potrebe za smještajem djece s područja Općine Velika. Vrtić na adresi Vladimira Nazora 1/G kreće s radom od sljedećeg utorka, a namjenjen je za dvije dobne skupine i jaslice. Uz smještaj za 50 djece. Vrtić će otvoriti i četiri nova radna mjesta.

“Vrtić našoj općini znači mnogo ne samo za djecu koji će biti korisnici tog vrtića, nego nam se otvaraju i četiri nova radna mjesta. Kapaciteti su skladu s brojem stanovnika i ja se nadam da će ova investicija zadržati neke pojedince da ne odlaze iz Velike. Stari vrtić je imao kapacitet od 18 djece, ali lista čekanja je uvijek postojala jer nismo imali jaslice. Sada imamo jaslice i dvije dobne skupine. Stari objekt vrtića će biti prenamijenjen u knjižnicu i čitaonicu i to je sadržaj koji će upotpuniti jedan kulturni život Velike. Ovdje su danas prisutni i ljudi iz općine koji su 2012. godine na dan općine položili kamen temeljac i uspjeli smo u tri godine realizirati ovu investiciju,” rekao je načelnik Općine Velika Vlado Boban.

nn

Nazočnima na otvorenju vrtića su se obratili i ravnateljica vrtića u Velikoj Mira Adžić, župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić, a upriličen je i prijem za novorođene mališane s prigodnim poklonima.  Projekt izgradnje vrtića krenuo je u kolovozu 2012. godine, a ukupna vrijednost te investicije iznosi  3.5 milijuna kuna. Uz realizaciju navedenog projekta Općina Velika vratila je i poslijednje dugove koje je preuzela prije devet godina.

TEKST: Tomislav Milanović     FOTO: T. Milanović

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn