OTVOREN JUBILARNI 10. MULTIPAK: Jedinstvena turističko-glazbena hi-fi priča zbog koje vrijedi doći u Pakrac

Datum objave: 03. 6. 2022. | Kategorija: Lifestyle

PAKRAC -Jedinstvena priča koja na inovativan način ostvaruje sinergiju zvuka, slike i riječi s naglaskom na njihovoj izvrsnosti, zajednički projekt Muzeja, Gradske knjižnice i Robertoshop-a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, 10. jubilarni Multipak, svečano je otvoren u dvorištu kurije Janković.

Nakon brojnih kreativnih cijelotjednih događanja, u svijetu provjereno jedinstvena manifestacija zahvaljujući kojoj je Pakrac, posljednje desetljeće, iskoračio iz lokalnih okvira i ucrtao se na europske i svjetske karte, 10. jubilarni Multipak, službeno je otvoren u dvorištu kurije Janković. Učinili su to, u ime organizatora, jedan od inicijatora događaja, lokalni obrtnik i audiofil, Božidar Savi, Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac, Jelena Hiklih, ravnateljica Muzeja i Anamarija Blažević, saborska zastupnica, prva žena Grada, s pravom ponosni i zadovoljni što je Multipak izrastao u jednu od ponajboljih i najprepoznatljivijih gradskih manifestacija. I to ne samo za Pakračane i Pakračanke, nego i posjetitelje iz cijele Europe koji joj se, iz godine u godinu, zbog dobre energije i sjajnih popratnih sadržaja, rado vraćaju.

Najveće multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe, jedinstvena audio vizualna hi-fi priča koja na inovativan način ostvaruje sinergiju zvuka, slike i riječi s naglaskom na njihovoj izvrsnosti i ove je godine, u svom jubilarnom, desetom izdanju, potvrdila kako i male sredine, itekako mogu biti velike, kada su velike i ideje koje predstavljaju. Uz složnu organizacijsku ekipu, zasluge za to svakako pripadaju i brojnim volonterima svih generacija spremnim gostima pokazati poznatu slavonsku gostoljubivost i manifestaciju približiti sugrađanima, jer Multipak je, još uvijek, poznatiji izvan lokalnih okvira.

Uz spremne slušaonice, njih više od 40 koliko je i izlagača iz cijele Europe željnih predstaviti vrhunske hi-fi i home cinema uređaje kakve je, kažu znalci, u Hrvatskoj nemoguće vidjeti na jednom mjestu, posjetitelje događanja, u subotu, 4.lipnja, očekuje niz popratnih sadržaja u dvorištu kurije Janković, poput multi šetnji, izleta, vožnje e-biciklima, predstavljanja vodiča za razumijevanje i pravilnu uporabu kvalitetnih uređaja za hi-fi reprodukciju zvuka, glazbenog wellnessa pod vodstvom psihologinje Ivane Marin, te koncerta legendarnog Psihomodo popa, kao vrhunske poslastice za kraj. Uz svečanost otvorenja manifestacije koju su nastupom uveličali učenici Osnovne glazbene škole Pakrac, petak je rezerviran i za ulični atelje s akademskom slikaricom i voditeljicom Zoranom Unković u okviru kojeg učenici Srednje škole Pakrac s nastavnicom Katicom Egredžijom oslikavaju mural s lokalnom tematikom na jednom od zidova dvorišta kurije Janković.

TEKST: Simonida Tarbuk               FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn