OTVOREN ADVENT U POŽEGI – Srce grada zablistalo u blagdanskoj čaroliji

Datum objave: 03. 12. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Ovogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati do 7. siječnja 2024. godine temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te sadržajima koji će na novim, izvrsno odabranim lokacijama, oživjeti gradsko središte. Da nam se smiješi najljepši Advent ikad, potvrdili su, nikad brojniji, mali i veliki Požežani koji su oduševljeno pozdravili božićnu bajku u srcu grada.

Bogatom ponudom u Parku pod gradom te prigodnim programom na prostoru bivšeg atletskog stadiona u kojem su nastupile Požeške mažoretkinje i mlada glazbenica Mia Raguž, UO Plesna radonica Ilijane Lončar a potom i Big Band Požega te Bruna Oberan Bošković i Goran Bošković, službeno je 3. prosinca otvoren “Advent u Požegi”.

Uz kultnog Djedicu Mraza kojeg je utjelovio  izvrsni Boris Benčić, te direktoricu TZ Grada Požege Mirnu Šimunović Svoboda i zamjenika gradonačelnika Borislava Miličevića, okupljene su pozdravili  i poželjeli im radosne blagdane zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić koji je Advent u Požegi i službeno otvorio. “Sve srdačno pozdravljam, prenosim pozdrave naše Županice i prije svega, želim vam lijepe trenutke ovdje pod Starim gradom, ovdje na ovom klizalištu, na nekadašnjem Atletskom stadionu, a vjerujem, sljedećih četiri tjedna, poprištu lijepih trenutaka. Vjerujem da će nas to ozračje  u ovo najčarobnije vrijeme, vrijeme Božića uvesti kako nalaže i naša tradicija,” rekao je zamjenik županice Troha.

“Čast mi je pozdraviti vas, drage Požežanke i Požežani, posebno najmlađi, dragi gosti večerašnjeg otvorenja Adventa kojim idemo ususret Božiću i novoj godini. Zahvaljujem Turističkoj zajednici Grada požege i svima koji su sudjelovali i sudjelovat će u ovom programu. Zahvaljujem i svima vama koji ste večeras došli popratiti ovo otvorenje i pozivam vas da ovih mjesec dana budete aktivni sudionici ovog Adventa, da najmlađi nauče klizati, da se veselimo uz koncerte i zabavne sadržaje i da tako u zajedništvu i radosti dođemo do samog kraja godine.” rekao je gradonačelnik.

Ovogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati do 7. siječnja 2024. godine temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa na novim, izvrsno odabranim lokacijama. Šuma (Stri)borova koja je niknula u omiljenom gradskom parku, pomno birani bajkoviti detalji i ledeno-glazbeno uživanje na, mnogima omiljenom, atletskom stadionu zagrijali su već u prvu večer srca i malih i velikih. Turistička zajednica Grada Požege organizira i tradicionalni Božićni sajam koji će se održati od 21. do 23. prosinca na Trgu sv. Terezije Avilske.

Uz adventsku ponudu u Parku pod gradom, otvoreno je i klizalište smješteno na bivšem atletskom stadionu. Klizalištem upravlja Požeški sportski savez, a bit će organizirana i Škola klizanja koju će ove godine voditi profesorica Ilijana Lončar. Predviđeno je da klizalište radi do 7. siječnja 2024. godine. Cijena ulaznice je 1 euro.

Program “Adventa u Požegi ” pogledajte  ovdje

TEKST: Sanja Pok                        FOTO: Sanja Pok

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn