OTVOREN 3. FESTIVAL KAVE I KOLAČA – Gost traži turizam doživljaja, a Slavonija je sva od okusa i mirisa

Datum objave: 26. 8. 2017. | Kategorija: Susreti

dav

NOVA GRADIŠKA – Uz povijest i geografiju, kontinentalna bi Hrvatska, promišlja li o turizmu na pravi način, gostu trebala ponuditi i doživljaj. Jer, upravo su mirisi i okusi ono što Slavoniju čini posebnom i tako primamljivom. Mirisi i okusi su i u središtu „3. Festivala kave i slavonskih kolača“, manifestacije koja vas sve do 2.rujna očekuje u Novoj Gradiški.

Riječ je relativno novom gastro-turističkom sadržaju koji su, zajedničkim snagama, prije tri godine, osmislili i pokrenuli Turistička zajednica grada Nova Gradiška i lokalni ugostitelji. Festival kave i slavonskih kolača uz promociju bogate povijesne baštine i zaboravljenih crtica iz prošlosti, prije svega ima za cilj ojačati ugostiteljsku ponudu grada, istovremeno „oživljavajući“ i središnju ulicu, Novogradiščanima omiljen Korzo.

Jer, upravo je takvim sadržajima, potvrdilo je i nedavno održano Glazbeno ljeto, moguće vratiti izgubljeni duh urbanosti, ali i animirati Novogradiščane željne događanja. „ Početak je ovo dugoročnog projekta brendiranja i pozicioniranja grada, ali i priča s turističkim i gospodarskim potencijalom. Potvrdili su to i brojni gosti grada koji su u dane najpoznatije novogradiške manifestacije, popunili sve raspoložive smještajne kapacitete. Zbog toga smo, računajući na nove goste, znajući kako suvremeni turist, osim ugodne klime i netaknute prirode, traži i doživljaj, osmislili Festival kave i slavonskih kolača. Priča je to koja spaja povijest i gastronomiju, tradiciju i moderno, sadržaj kojeg ne bi bilo bez lokalnih ugostitelja.“, rekla je, otvarajući manifestaciju, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška, Dinka Matijević.

dav

„ Ovo je, samo još jedan u nizu sadržaja kojim namjeravamo promijeniti kulturnu sliku grada, vraćajući Novoj Gradiški obilježja urbanosti. Prate to i značajne estetske promjene koje su, u zadnjih nekoliko mjeseci, potpuno promijenile vizuru užeg gradskog središta i koje pozdravljaju i Novogradiščani i svi naši gosti. Uz brojna iznenađenja koja će tek uslijediti, i koja će još neko vrijeme ostati tajna, vrlo brzo nakon Festivala kave i kolača, čeka nas i službeno otvorenje Šetnice novogradiških zanimljivosti- sjajnog, uvjeren sam, vrlo skoro, i novog omiljenog mjesta u gradu.“, upoznao je prilikom neformalne svečanosti otvorenja manifestacije, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

Osmislivši novu, kreativnu kavu na meniju nazvanu imenom znamenite osobe iz novogradiške povijesti, ovogodišnjem izdanju Festivala kave i slavonskih kolača pridružili su se Hotel Kralj Tomislav, Caffe i lounge bar IN, Kavana Exit i The corner pub, dok su za slasne slavonske kolače zaduženi majstori i majstorice slastičari iz Cake bar-a Malina i Obrt-a Mađarica. Nakon prijepodnevnog guštanja u slatkom i kavi, i subotnje poslijepodne u gradu, nudi novi kulturno-tradicijski sadržaj-prvu smotru „Slavonija vesela“ u organizaciji Folklornog ansambla mladih, uz natjecanje u kuhanju trganaca i dječjim tradicijskim igrama, ali i izbor najljepšeg djeteta u narodnoj nošnji.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn