OTVOREN 12. MULTIPAK U PAKRACU – Slušaj, gledaj, sudjeluj: još bolje, još snažnije, još kvalitetnije!

Datum objave: 14. 6. 2024. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – U Pakracu je otvoren 12. Multipak, najveće multimedijalno druženje u ovom dijelu Europe. Autentična je to priča koja na inovativan način ostvaruje sinergiju zvuka, slike i riječi, utemeljena na suradnji Muzeja grada Pakraca, Gradske knjižnice i RobertoShop, pod pokroviteljstvom Grada Pakraca.

Već 12. godinu zaredom Pakrac je, zahvaljujući projektu pokrenutom 2012. grad kulture, glazbe i dobrih vibracija, grad sasvim drugačije energije od one uobičajene za “male sredine”. Zaslužan je Multipak, jedna od najvažnijih gradskih manifestacija i najveće multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe, višednevno druženje čiji je cilj pokazati i dokazati kako mali gradovi mogu biti pokretači velikih i vrhunskih stvari. Ovogodišnji Multipak koji se održava od 10. do 15. lipnja službeno je danas otvoren u dvorištu kurije Janković. Učinili su to, u ime organizatora, jedan od inicijatora događaja, lokalni obrtnik i audiofil, Božidar Savi, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac Monika Lucić Fider, ravnateljica Muzeja Jelena Hihlik te gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević, s pravom ponosni i zadovoljni što je Multipak izrastao u jednu od ponajboljih i najprepoznatljivijih gradskih manifestacija. I to ne samo za Pakračane i Pakračanke, nego i posjetitelje iz cijele Europe koji joj se, iz godine u godinu, zbog dobre energije i sjajnih popratnih sadržaja, rado vraćaju. Ovogodišnji Multipak, naglasili s organizatori, najveći je i najsnažniji i po broju izlagača i po broju slušaonica koje su smještene na brojnim lokacijama po gradu.

“Drago nam je što svake godine vidimo dobro poznata lica iz različitih dijelova Hrvatske ali i zemalja oko Hrvatske, te sve drage goste koji u Pakrac i Multipak dolaze po prvi put.” Rekla je Jelena Hihlik dodajući:”Multipak je događanje koje obuhvaća, osim HI-FI izložbe, puno drugih kulturnih događanja i drago nam je što iz godine u godinu vidimo kako srasta sa zajednicom, kako sve generacije posjećuju Multipak i njegove sadržaje. To je bio i cilj pokretanja jedne ovako velike urbane priče u jednom malom Pakracu.”

Gradonačelnica Anamarija Blažević čestitala je svima koji su dali svoj doprinos na iskazanom entuzijazmu. “Ova ekipa vrijedno radi nekoliko mjeseci prije Multipaka i vjerujem da već imaju ideje i planove za sljedeći. Ponosna sam na sve njih, ponosna sam što se tako nešto 12. godinu održalo zaredom. Pakrac, iako mala sredina, zaslužio je tako urbani sadržaj, a upravo je Multipak, po mom mišljenju, najprepoznatljivije urbano značenje za naš grad. Zbog toga mi je drago da imamo sve više izlagača, da smo prepoznati, drago mi je da nas prate mediji koji će prenijeti priču o Multipaku. A posebno mi je drago jer cijeli ovaj tjedan najbrojniji posjetitelji su bili oni najmlađi, djeca i to je ono na čemu ekipa jako dobro i vrijedno radi. Jer, na mladima doista svijet ostaje. Tu su okruženi dobrom glazbom, susreću se s multimedijalnim sadržajima i uče puno više no što bi imali prilike naučiti da Multipak nije ovdje u Pakracu. I to je jedna dodatna vrijednost Multipaka.” rekla je gradonačelnica.

Uz spremne slušaonice, njih više od 40 koliko je i izlagača iz cijele Europe željnih predstaviti vrhunske hi-fi i home cinema uređaje kakve je, kažu znalci, u Hrvatskoj nemoguće vidjeti na jednom mjestu, posjetitelje događanja,očekuje niz popratnih sadržaja u dvorištu kurije Janković.Kroz tjedan dana publika je mogla vidjeti sjajne dokumentarce, jedan čak i premijerno, moglo se sudjelovati na zanimljivim radionicama.Uz svečanost otvorenja koje su obogatili svojim nastupom učenici osnovne glazbene škole Pakrac pripremljen je večeras i veliki koncert na šetnici popularnog Urbana i njegove četvorke, a 15. lipnja sve posjetitelje očekuju multišetnje, multi čaj, Antistres jukebox te neizostavno bodrenje Vatrenih.

TEKST: Sanja Pok                             FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn