OSUDA NAPADA NA VATROGASCA – Vatrogasac JVP Nova Gradiška napadnut i ozlijeđen na dužnosti

Datum objave: 25. 3. 2022. | Kategorija: Crna kronika

NOVA GRADIŠKA – Prilikom gašenja požara kod Nove Gradiške 24. ožujka 2022. napadnut je pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška.

Vatrogasca je bez povoda udario maloljetnik šakom u glavu i nanio mu posjekotinu, a ozlijeđeni vatrogasac je pregledan od strane tima Hitne medicinske pomoći i pušten na kućnu njegu.

“Nažalost, ovo nije izoliran slučaj. U travnju 2020. godine svjedočili smo napadima na vatrogasce te namjernom oštećivanju vatrogasne opreme u naseljima Pribislavec u Međimurskoj županiji i Donje Vratno u Varaždinskoj županiji.Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje bilo kakav napad na građane i pripadnike žurnih službi. Podsjećamo kako je vatrogasna djelatnost opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima vatrogasci rade, a nedopustivo je da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti brinu. Pozivamo vatrogasce da i dalje nastave savjesno obavljati svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu prijave nadležnim policijskim postajama,” osudili su taj čin iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Ozlijeđenom vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak na dužnost.

TEKST: S. P.                FOTO: HVZ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn