OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA PAKRAC – Puna kajdanka dobrih nota i zbivanja

Datum objave: 08. 2. 2016. | Kategorija: Kultura

DSC01432

PAKRAC – Učenici Glazbene škole Pakrac pripremili su u mjesecu ljubavi i maskebala dva prigodna koncerta. “Raspjevani maskebal” na programu je 9. veljače u 18 sati, a “Koncert za zaljubljene” 11. veljače u 18 sati. Koncerti će biti održani u Gradskoj vijećnici. Uz to, učenici i nastavnici pripremaju se i za rođendansku proslavu škole koja bilježi dva desetljeća rada.

“Ove godine održat ćemo drugi po redu Koncert za Valentinovo i već tradicionalni koncert pod maskama. Naime, s Valenitnovskim koncertom krenuli smo prošle godine, nastavnici su pripremili skladbe ljubavnog sadržaja, učenici su to dobro prihvatili i tako smo započeli tradiciju. A koncert pod maskama dobru tradiciju već ima jer naši učenici s veseljem se maskiraju i muziciraju od 2006. godine, p vjerujemo da će biti veselo i lijepo i ove godine,” rekla je ravnateljica Glazbene škole Alfreda Petani Grafina.

Uz ove koncerte, u pripremama su i za veliku rođendansku proslavu jer ove godine obilježavaju dva desetljeća rada. “Rođendan je 1. travnja, datum je vezan uz prvi zapisani koncert u Pakracu iz 1894. godine jer željeli smo Dan škole vezati uz dio glazbene povijesti grada. Pripremamo se vrlo ozbiljno pa već sada mogu najavaiti dane otvorenih vrata kroz cijeli slavljenički tjedan, izložbu starih nota i instrumenata te koncerte naših učenika ali i koncerte učenika drugih glazbenih škola iz Slavonije i Baranje,” najavila je ravnateljica Petani Grafina.

aktualnolight_elementi1553slika1

Od prošle godine Glazbena škola ponosi se i radom s odraslima i to zahvaljujući Požežaninu Tomislavu Galiću koji je osnovao Pakrački tamburaški orkestar.  “O tome smo razmišljali nekoliko proteklih godina ali nismo imali ni adekvatnu osobu, ni prostor ni pravi trenutak.  Prošle je godine došao Tomislav i odmah je svojim kvalitetnim nastupom i inovativnim radom zainteresirao i djecu i odrasle. U dogovoru s Gradom osnovali smo orkestar koji djeluje od rujna prošle godine. Već su imali nekoliko nastupa i pokazali se kao kvalitetan doprinos  glazbenoj ponudi u gradu, a ovih dana voditelj Galić i orekstar pripremaju kolaž pjesama iz cijele Hrvatske čime će nas, nadamo se uskoro obradovati,” dodaje Petani Grafina.

Do tada, Pakračani će zasigurno uživati u koncertima koje su im njihovi talentirani mališani pripremili za ove dane – Raspjevani maskebal i Koncert za zaljubljene.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok/Pakrački list

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn