OŠ STJEPANA RADIĆA U ČAGLINU – Nova kuhinja za ukusne i zdrave tople obroke

Datum objave: 10. 11. 2016. | Kategorija: Društvo

n

ČAGLIN – Učenici čaglinske osnovne škole Stjepana Radića konačno su dočekali, potpuno novu školsku kuhinju s novom opremom i novouređenu blagovaonicu za što je utrošeno gotovo 230 tisuća kuna. Naime, projekt je odobren temeljem Ugovora o sufinanciranju između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Požeško–slavonske županije , a ukupna vrijednost projekta je 229.979,13 kuna sa PDV-om.

Uz  zadovoljnu djecu, zadovoljna je i “teta” kuharica Maja Stipić  posebice zbog velikog poboljšanja uvjeta za rad i  svakodnevnu pripremu zdravih obroka. “Sve je novo, novi štednjaci, hladnjaci, radne površine i sva druga oprema. Za ne prepoznat je ovo sada. Prije sam imala samo plamenik na kojem sam pohala, kuhala i pekla meso i drugu hranu, a sada imam gotovo za sve to posebnu opremu,”rekla je kuharica Maja koja u školskoj kuhinji radi 16 godina.

nn

“Danas naši učenici imaju primjeren prostor za pripremu i blagovanje priređenih obroka. 70% naših učenika su putnici i njihovo izbivanje iz domova je u trajanju jednog punog radnog vremena što je za djecu često naporno i iscrpljujuće te smo u skladu s tom činjenicom išli uskladiti i jelovnik u našoj školi. Prije nekoliko godina uveli smo kuhane obroke koji su se pripremali na plameniku, namirnice čuvali u hladnjaku koji je zasigurno moje godište, a roditelji su prema mirisu jakni točno znali što je određeni dan kuharica pripremala,” naglasila je na prigodnoj svečanosti otvorenja ravnateljica škole Slađana Švajda. Dodala je kako se u kuhinji hrani 110 učenika tijekom dva odmora. “Četiri dana u tjednu učenicima se priprema kuhani obrok, te se nadamo da će nam sada kada imamo uvjete nadležno ministarstvo odobriti povećanje satnice za kuharicu jer je teško u sklopu pola radnog vremena odraditi jelovnik koji smo si odredili,” rekla je Švajda.

Na prigodnoj svečanosti između ostalih su bili nazočni, zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač te predstavnica Razvojne agencije Panora Senka Horvat.

TEKST: S.P./D.K    FOTO: D.Mirković

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn