OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN – Prigodnim programom obilježili Hrvatski olimpijski dan

Datum objave: 13. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Ni ove godine u čaglinskoj osnovnoj školi nisu iznevjerili tradiciju obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. Diljem Hrvatske 10, rujna obilježava sjećanje na 10. rujna 1991. godine kada je osnovan Hrvatski olimpijski odbor. Učenici od 1. do 8. razreda mogli su birati u koju od ponuđenih sportskih skupina i natjecanja će se uključiti.

Učenici su mogli birati između plesa, nogometa, odbojke, graničara, juda i utrke na 50 metara. Imenovani su voditelji svih sportskih skupina među učiteljima i ostalim djelatnicima škole. Hrvatski olimpijski dan svečano je otvorila pedagoginja Ljiljana Đurđević koja je pročitala i pozdravne riječi državne tajnice za sport Janice Kostelić. Naime, najtrofejniju sportašicu u povijesti zimskih olimpijskih igara mali Čaglinčani željeli su taj dan ugostiti u školi, no državna tajnica nije mogla nazočiti osobno, pa se obratila učenicima video porukom u kojoj im je poručila da im želi puno sreće i uspjeha na natjecanjima te da se svakako nastoje baviti sportom, jer time stječu uz zdrave navike i jako puno lijepih uspomena.

Organiziran  je i kratki kviz za osmaše o tome koliko poznaju sportske uspjehe Janice Kostelić, a pobijedio je učenik Luka Barišić. Njemu je prigodni poklon uručio načelnik Općine Dalibor Bardač. Učenice Lorena Švajda i Dora Kavicki pročitale su literarni rad o tome zbog čega se obilježava Hrvatski olimpijski dan, a potom su održana i natjecanja. Za nogometna natjecanja su bili zaduženi asistent Ivan Radičević, tajnica Marija Krajtner i učitelj matematike Stjepan Efinger. Odbojkašku skupinu su vodile učiteljice RN Gordana Ereiz i Željka Peić, vjeroučitelj Krunoslav Pečur i učiteljica engleskog jezika Marija Kiralj. Judaše su pomno pratili uz njihovog trenera i asistenta u nastavi Roberta Garca i učiteljica hrvatskog jezika Nikolina Pastuović i učiteljica engleskog jezika Akiko Nishimoto Damjanović. Za ekipe graničara bile su zadužene učiteljice RN Ivana Mlakar i Ivana Razumović, a trkače su pomno pratile računovotkinja Irena Bardač i kuharica Maja Stipić. S učenicima koji su se odlučili da HOD obilježe plesnim koracima bile su aktivne učiteljica biologije i kemije Biljana Bošnjak, učiteljica povijesti i geografije Kata Marković, učiteljica hrvatskog jezika Mihaela Kolar te asistentica Josipa Pavlović. Najbolji u trčanju na 50 metara u svojim uzrasnim kategorijama osvojili su medalje – Noa Bardač u kategoriji 1. i 2. razreda, Lana Knaus u kategoriji 3. i 4. razreda, Marin Knaus u kategoriji 5. i 6. razreda te Nada Stjepanović u kategoriji 7. i 8. razreda.

“Kako bi se naši učenici, nakon napornih natjecanja malo i zasladili pobrinuo se načelnik Općine Čaglin gospodin Dalibor Bardač počastivši naše učenike slatkim proizvodima. Čast da skinu olimpijsku zastavu imali su učiteljica hrvatskog jezika Mihaela Kolar i vjeroučitelj Krunoslav Pečur. Efektan završetak HOD- a je bio trenutak kada su učenici 1. razreda zajedno sa svojom učiteljicom Ivanom Mlakar u zrak pustili 5 balona punjenih helijem koji simboliziraju olimpijske krugove, a oni pak kontinente. Bez tehnike ništa od ovog ne bi bilo moguće i zato je suvereno vladao istom naš učitelj informatike Dalibor Kovačević, a ravnateljica Slađana Švajda se našla u neuobičajenoj ulozi, odnosno rado se prihvatila zadatka da foto-aparatom zabilježi svaki trenutak ovog veselog sportskog dana! Pozitivni komentari nazočnih su nam potvrdili da smo kao i svaki put dosada još jedan dan u školi učinili ljepšim, veselijim i posebnim! Za nas prosvjetare, to je najveća nagrada!” zaključila je lijepu sportsku priču pedagoginja Ljiljana Đurđević.

TEKST: S.P/ Lj. Đ        FOTO: OŠ S. Radića

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn