OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN – Poklade u školi

Datum objave: 28. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – I ove godine u čaglinskoj školi imali su poklade. Uz učenike, veseloj pokladnoj povorci pridružili su se polaznici igraonice i predškole. Bilo je i roditelja, baka i djedova koji su došli gledati razdragane maškare.

U školskoj dvorani održan je izbor najboljih maski, a ocjenjivački sud u sastavu učiteljice Biljana Bošnjak i Ana Vondraček te učitelj Stjepan Efinger odabrao je najbolje maske.
Naglasili su kako su svi bili maštoviti i kreativni te im nije bilo lako donijeti odluku. No, što se mora, nije teško! Ove godine su pobijedili:
1. nagrada: Limeni i Dorothy: Mateo i Kristijan Burivoda
2.nagrada:   Minecraft: Noa Bardač
3. nagrada: gđica Antonija: Toni Tomešić

Više od 140 maskiranih učenika, učitelja te djece koji pohađaju igraonicu i predškolu formiralo je pokladnu povorku i krenulo prema zgradi Općine kako bi od načelnika Dalibora Bardača dobili ključ Općine i preuzeli vlast.

Načelnik ih je srdačno pozdravio i u kraćem govoru iznio planove za daljnji rad. Pobrojio je sve ono što je do sada napravljeno. Ali maškare nisu bile zadovoljne rečenim. Zato su poveli svog glasnogovornika koji je pročitao sve probleme koji ih muče. Uz malo nećkanja, načelnik je predao ključ Općine i tada je nastalo veliko veselje. Za dobru atmosferu pobrinuli su se tamburaši koje vodi Robert Vojvodić te prikaz pravih, pravcatih svatova. Uz ples i pjesmu, mali Čaglinčani veselo su obilježili poklade baš onako, kako i treba biti!

TEKST: S.P.         FOTO: OŠ S. Radića

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn