OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN – Čaglinski učenici osvojili prvo mjesto na natjecanju u govorništvu na japanskom

Datum objave: 26. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

SAM_5683

ČAGLIN  –  OŠ Stjepana Radića iz Čaglina jedina je osnovna škola u Hrvatskoj  u kojoj se  godinama uči japanski jezik kroz izvannastavnu aktivnost.  U subotu 24. ožujka, učenici ove škole sudjelovali su na 17. Natjecanju u govorništvu na japanskom jeziku, te osvojili prvo mjesto za nastup na u kategoriji skupnih izvedbi.

Natjecanje je održano u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i Društva učitelja japanskog jezika u Hrvatskoj, a otvorioga je Keiji Takiguchi, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj. Čaglinsku školu predstavljali su učenici: Dora Kavicki, Claudia Pamer, Andrea Rogalo, Nada Stjepanović i Petar Šapina. Izveli su igrokaz ,,Zahvala majci”.

SAM_5643

“Naša učiteljica engleskog jezika, koja već godinama vodi i izvannastavnu aktivnost Japanski jezik, Akiko Nishimoto Damjanović je sjajno uvježbala sa svojim učenicima njihov nastup i na tome im čestitamo! Možemo ponoviti već svima poznato: učiti, uz svoj materinski jezik, bilo koji strani jezik  i upoznavati  kulturu i običaje drugih je  pravo bogatstvo,” rekla je školska pedagoginja Ljiljana Đurđević, prof.

TEKST: S. P.       FOTO:  OŠ S. Radić

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn