OŠ STJEPAN RADIĆ ČAGLIN – Japanski veleposlanik u RH posjetio čaglinsku školu i učenike koji uče japanski

Datum objave: 29. 4. 2016. | Kategorija: Društvo

n

ČAGLIN – Japanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Keiji Ide posjetio je nedavno čaglinsku Osnovnu školu “Stjepana Radića” čiji učenici već duži niz godina uče japanski jezik. U novoj sportskoj dvorani visokog gosta dočekali su učenici i nastavnici te ravnateljica škole prof. Slađana Švajda, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Požeško-slavonskoj županiji dr.sc. Vesna Vlašić te čaglinski općinski načelnik Dalibor Bardač.

“Japanski jezik u našoj školi uči se 11 godina, od dolaska učiteljice engleskog jezika Akiko Nishimoto Damjanović.  Svake godine učenici sudjeluju na natjecanju iz govorništva japanskog jezika te se vraćaju sretni zbog ostvarenih uspjeha i stjecanja novih prijatelja i iskustava. Ove godine natjecanje će se održati 21.svibnja i učenici se već marljivo pripremaju. Osim japanskog jezika, kroz izvannastavnu aktivnost Origami učenici upoznaju japansku kulturu, posebice vještinu slaganja papira,” pojasnila je ravnateljica Švajda.

nnn

Veleposlaniku su domaćini pripremili program dobrodošlice – učenice Gabrijela Josipović i Lucija Brletić veleposlaniku uputile riječi pozdrava i predstavile školu na japanskom jeziku,  učenice petog razreda izvele su prigodan program, Hoki poki ples, s kojim su nastupile prošle godine na natjecanju iz govorništva japanskog jezika i osvojile prvo mjesto, dok su učenice šestog i osmog razreda otpjevale jednu pjesmu na japanskom. Članovi dramske skupine predstavili su se dramskim uratkom s kojim su nastupili na državnoj smotri Lidrano te osvojili prvo mjesto na ovogodišnjem Festivalu dramskih skupina KaZlaDo. Učenica Dana Damjanović pročitala je literarni rad na hrvatskom i japanskom kojim je predstavila svoje viđenje života u Hrvatskoj i Japanu kojeg je posjetila. Treći razred je izveo splet veselih plesova sa svojom učiteljicom Željkom Peić, a zbor je uvježbala učiteljica Ivana Razumović.  Program je zaključio nastup članova Judo kluba Kutjevo- sekcija Čaglin koji su prikazali  vještine naučene tijekom šestomjesečnog treniranja pod vodstvom Roberta Garca.

TEKST: S. Pok    FOTO: D. M.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn